Biztosítási csalással vádolja Sasvári Sándort egykori lovásza

2014.02.04 22:52

Durva vádakkal illeti Sasvári Sándort színészt volt lovásza, Matei László. A férfi, aki állítása szerint körülbelül nyolc hónapig dolgozott a művész csömöri lovardájában, csalással vádolja Sasvárit.

Az előzmények szálai 2013- október végéig vezetnek vissza:

  • Kirabolták Sasvári Sándort

Kirabolták a színész-énekes csodaszép lovardáját. A színész felesége, Ildikó újságolta el a közösségi oldalán a szomorú hírt ismerőseinek.
– Betörtek a lovardánkba Csömörön. Sok egyéb mellett elloptak egy majdnem vadonatúj Neizer nyerget és egy Stübben kantárt is! Kérem, aki találkozik ezekkel vagy más használt felszereléssel, amit mostanában árulnak valahol, írja fel az oldalra vagy akár privát üzenetben – köszönte meg az együttműködést Sasvári Sándor felesége.
A Blikk megkereste a színészt, hogy mesélje el, mi is történt pontosan. – Sajnos a hír igaz, néhány napja valóban betörtek a nyergesbe – sóhajtott az énekes-színész, akinek lovardája évtizedek óta a szívügye, és akiről mindenki tudja, hogy ízig-vérig lovas ember: lovardatulajdonos, díjugratóversenyző, és még a lótenyésztésbe is belekóstolt. – Nyergeket és lovasszerszámokat vittek el tőlünk, úgy, hogy otthon voltunk. Sajnos azóta sem került elő semmi, pedig rendőrségi feljelentést tettünk, és nagy erőkkel megindult a nyomozás is, ezért kértük az ismerőseink segítségét, hátha ők is tudnak valamit, és megtaláljuk a fosztogatókat.
Egy megkeresett szakértő elmondta, hogy a lótartás drága hobbi, és akinek kirabolják a lovardáját, biztos, hogy több százezer forintja bánja.
– Egy új Stübben kantár akár 400-500 ezer forintba is kerülhet, a Neizer valamivel olcsóbb, de még az is 150-200 ezer forint körül van. Ha ezekből többet is elloptak, akkor akár milliós kárt is okozhattak a lovardának – mondta Csorba János lószakértő, aki szerint még egy egyszerű, márkátlan nyereg értéke is elérheti a százezer forintot.
Sasvári korábban sokat mesélt arról, hogy génjeiben van a lovak szeretete, és már nagyon korán, három-négy évesen megbarátkozott az állatokkal.
– A szüleim hamar észrevették, hogy vonzódom a lovakhoz. A két nővérem elkezdett lovagolni, így én is kértem, hogy velük járhassak. Az volt az álmom, hogy olyan helyen élhessek, ahol az állataim vesznek körül, ezt pár évvel ezelőtt sikerült is megvalósítanom – mesélte az énekes, aki a családjával a mai napig Csömörön él, a lovardája mellett.

  • Feith Réka
  • Forrás: Blikk

Tehát tavaly októberben úgy törtek be Sasvári lovardájába, hogy ők közben otthon voltak. Sasvári akkor elmondta: körülbelül 2,5 millió forint értékben tűntek el lovasfelszerelések.
- Nyergeket és lószerszámokat vittek el tőlünk, úgy, hogy otthon voltunk. Sajnos azóta sem került elő semmi, pedig rendőrségi feljelentést tettünk, és nagy erőkkel megindult a nyomozás is, ezért kértük az ismerőseink segítségét, hátha ők is tudnak valamit - nyilatkozta akkor Sasi.

 

 

Matei Lászlót a rendőrség is meghallgatta a múlt héten

 

 

 

 

 


A rendőrség el is kezdte a nyomozást; természetesen mindenkit kihallgattak, aki akkor a helyszínen tartózkodott, így Sasvári lovászát, Matei Lászlót is. A férfi múlt héten mondta el álláspontját a gödöllői rendőrkapitányságon, ahol meglepő vádakkal illette Sasvárit. Azt nem tudni, hogy a férfinak tanúként vagy gyanúsítottként kellett-e megjelennie a rendőrségen, a meghallgatása során azonban azt állította: nem volt nyoma betörésnek, a még mindig keresett holmik nagy része pedig elő is került.
 - Miért kell keresni azokat a dolgokat, amelyek megvannak? Furcsa számomra, hogy nem volt behatolásnak nyoma, és hogy régi, használt eszközök tűntek el a nyergesből, nem a legdrágább, díszes spanyol nyereg vagy a sportnyereg, amely szembetűnő helyen is volt. Úgy hallottam, 2 millió forintnyi lopásról van szó, pedig ami eltűnt, az korántsem kerül ennyibe. Nem értem, miért kell engem ilyenbe belekeverni? - panaszolta a Blikknek az erdélyi származású férfi, aki elmondta azt is, hogy csalódott Sasváriban, mert előfordult, hogy két hónapra Kínába ment fellépni, és takarmány nélkül egyedül maradt a lovarda 12 lovával, amelyekre neki kellett kaszálni.
Éppen ezért előfordulhat, hogy a kirúgott, csalódott férfi bosszúhadjáratot indított Sasvári ellen, ám úgy tűnik, nem érte el célját, a rendőrség ugyanis elmondta: felfüggesztették a nyomozást, új eljárást pedig nem indítottak az ügyben.
- Az ügyben a nyomozást a gödöllői rendőrkapitányság felfüggesztette, mivel az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani – szól a hatóság hivatalos közleménye.
Sasvári Sándor nem kívánt különösebben foglalkozni a férfival és az üggyel:

- Remélem, hogy megkerül a tettes, és végre pontot tehetünk az ügy végére, hiszen óriási kár ért anyagilag - mondta a színész.

  • Döbörhegyi Anna
  • 2014.01.31.
  • Forrás: Blikk
Vissza