Kőbán Rita a lovaktól visszatér a kajakhoz

2014.01.19 13:12

Kőbán Rita visszatalált a kajak-kenuhoz. Nem bánja a lovassportban és az állattenyésztésben eltöltött tizenkét éves kitérőt, de életének azt a szakaszát lezárta. Újra a kajak tölti ki a napjait, immár edzőként. S ebben a szerepkörben is a csúcsra tör...

A tizenkét éves kitérője alatt kevés hír jelent meg Kőbán Ritáról, az azonban közismert volt, hogy egy tanyán élt és lovakat tartott. Miért hagyott fel ezzel? Megunta, belefáradt, netán anyagilag nem bírta ezt az életet?

- Azt a bizonyos tizenkét évet nem tekintem kitérőnek. Akkor az élet oda szólított, elég volt a kajakból, s a kajaknak is belőlem. Nincsenek titkaim, nem is bántam meg semmit, de ami véget ért, azzal nincs értelme foglalkozni. Eladtam a tanyát, lezártam ezt a fejezetet. A döntésemet alapvetően befolyásolta, hogy nincs már ügető, akkor meg minek? Továbbra is szeretem az állatokat, de cél nélkül túl nagy áldozat fenntartani egy két és fél hektáros birtokot, több lovat gondozni. Most szabadabb vagyok, általában véve úgy gondolom, ha le tudunk mondani valamiről, kapunk helyette mást…

 

A korszak lezárásának szép akkordja volt a 2013-as ügető szilveszter. Az eseményen rendszeresen rajthoz álló kétszeres olimpiai bajnok kajakos fantasztikus hajrát produkált a Blikk - Zenthe Ferenc Emlékversenyen és megnyerte a futamot.

 

- Sikerült újra nyernem. Nagyon nehéz futam volt, de megszereztük lovammal, Mariskával az első helyet – ünnepelt Kőbán Rita. - Annak külön örülök, hogy kajakos tanítványaim a helyszínen szorítottak értem.

  • Forrás: MNO és Blikk
  • Fotó: Tumbász Hédi
Vissza