Lóháton ugratva ballagtak a bábolnai diákok

2017.05.07 19:17

Szinkronugratással, fogathajtással és lovas bemutatóval ballagtak el pénteken délelőtt a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulói Bábolnán. Az intézmény az ünnepségen elismerte legkiválóbb diákjait is.

Nem volt kegyes az időjárás a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjaihoz, ennek ellenére különleges módon búcsúztak el pénteken délelőtt iskolájuktól és tanáraiktól.

Az eseményen Körmendi Csaba igazgató beszédében elmondta: az iskola névadójának Pettkó-Szandtner Tibornak a munkássága, élete arra kötelez mindenkit, hogy az intézményben végzett diákok tudása ne csak átlagos legyen, hanem annál jóval magasabb.

„A hagyományok tisztelete mellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy világunk rohamos tempóban változik. Ez a változás természetesen nem hagyja érintetlenül a ti hivatásotokat sem. Nektek is követni kell a fejlődést, az iskolapadot elhagyva is nyitott szemmel kell járni a világban és folyamatosan tanulni kell, ha munkátokat felelősséggel korszerűen, magas színvonalon szeretnétek végezni” – emelte ki Körmendi Csaba.

A diákoktól ezután Bábolna polgármestere, Horváth Klára búcsúzott, aki elmondta a város és az iskola mindig szívesen látja viszont a végzősöket.

„A mesékben a hős mindig kap egy fegyvert, amivel elindulhat, minden rá váró veszedelmet és akadályt legyőzhet, hogy megkapja a jutalmát. Legyen ez a fegyver a kezetekben a tudás és tudat, hogy bármire képesek vagytok” – hangsúlyozta Horváth Klára.

A beszédeket követően az iskola elismerte legkiválóbb diákjait. Farkas Fanni kiemelkedő közösségi munkájáért, Jére Kinga Fruzsina országos versenyen elért negyedik helyezéséért és kiemelkedő közösségi munkájáért, Rónás Noémi Mária országos versenyen elért harmadik helyezéséért és jó tanulmányi eredményéért, Szalkai Tóth Melinda kiemelkedő közösségi munkájáért, valamint Unger Patrícia Hajnalka kiemelkedő tanulmányi és jó sporteredményeiért oklevélben és könyvjutalomban részesült.

A ballagóktól elbúcsúztak az alsóbb évfolyamos tanulók is, valamint a végzős osztály diákjai is elköszöntek az iskolától és a diáktársaiktól. A szülők, családtagok és barátok ezután az ünnepségen a ballagók előadásában egy 37 lovas tanulóból álló, különleges bemutatót láthattak. Az ünnepi ceremónia lovas idomítással, szinkronugratással, lószemlével, fogathajtással és lovas bemutatóval ért véget.

  • Forrás: hirado.hu
 
 

 

Vissza