Mezőhegyesi lovak a Ben Hur forgatásán

2015.01.31 22:47
Hamarosan megkezdődik a Ben Hur című film újraforgatása a dél-olaszországi Materában. A filmben szerepet kapott több ló is a Mezőhegyesi Ménesből, a forgatáson pedig részt vesz a négyesfogathajtó világbajnok, Juhász László és fia is.
A dél-olaszországi Materában hamarosan megkezdődik az 1959-ben készült 11 Oscar-díj nyertes Ben Hur című film újraforgatása. A négyesfogathajtó világbajnok Juhász László, és fia, a fogathajtó és kaszkadőr ifj. Juhász László több csikóssal is részt vesz a forgatáson mint lovas szakértő, felkészítő, és kaszkadőr – olvasható a Mezőhegyesi Állami Ménes kft. facebook oldalán.

Ben Hur fogatában lipicai, arab, spanyol, és andalúz lovak szerepelnek, míg az ellenfél Messaláéban nóniuszok. A Mezőhegyesi Ménesből, legutóbb a Nemzeti Vágtán 2. helyet szerzett Joker és Ármány mellett Jadviga, és Rubin is szerepet kapott.

A filmben szerepel többek között Morgan Freeman (A remény rabjai), Pedro Pascal (Trónok Harca), Jack Huston (Gengszterkorzó) és Toby Kebbel (Spíler) is. Az új Ben-Hur várhatóan 2016-ban kerül a mozikba.

Vissza