Most lett elegük a lovasoknak a Nemzeti Vágtából

2018.05.05 23:31
A borzalmas sarkadi állatkínzási botrány után besokalltak a lovasok. Mármint az igaziak. A napokban robbant ki országos botrány abból, hogy a Nemzeti Vágta május elsejei, Sarkadon tartott selejtezőjént megsérült lovat embertelen kegyetlenséggel pusztítottak el...
Vissza
A Magyar Lovas Közösség ezért úgy döntött, hogy az idei Nemzeti Vágta idejére és helyszínére tiltakozó megmozdulást szerveznek. 
 
Évek óta nézzük némán azt a rengeteg sérülést és borzalmat amit a Nemzeti Vágta hagy maga után! A Sarkadi vágtán történtek után elég a hallgatásból!!! Hangot kell adnunk, hogy a laikusoknak felnyíljon végre a szeme, hogy ez így nincs rendjén! - írják a demonstráció Facebook oldalán.
 
A lovasok szerint : "a Hősök Tere és minden összetákolt helyszín alkalmatlan lóversenyre, a Nemzeti Vágtán pedig amatőr lovasok, amatőr lovakon indulnak, egy viccparádénak minősülő környezetben."
 
Arra kérik a "lószerető embereket", hogy saját maguk és lovuk biztonsága érdekében ne induljanak el a versenyen.
 
A tiltakozás célja, hogy szigorítsanak a szabályokon és a lóversenyeket csak arra alkalmas környezetben lehessen megtartani. 
 
A Nemzeti Vágtát évek óta kísérik az állatokkal való kegyetlen bánásmód miatti botrányok. Tavaly egy artista csoport parádézott rendezvényen csontsovány lovak hátán, 2011-ben pedig az egyik versenyló csapódott neki a rossz helyre tervezett palánknak, majd kilógó belekkel futott még két kört, mielőtt elpusztult.