Rekordot döntött a Kincsemről szóló film

2017.05.25 22:26

A magyar lovas kalandfilm bevétele a keddi napon átlépte az 500 millió forintos határt. A Kincsem így csúcsot döntött minden tekintetben.

20161028nagy-ervin-a-kincsem-cimuKét hónappal és egy héttel premierjét követően a Kincsem magyar film esetében még nem tapasztalt mérföldkőhöz érkezett: a forgalmazó közleménye szerint bevétele a keddi napon átlépte az 500 millió forintos határt. Herendi Gábor filmje immáron minden idők legsikeresebb magyar filmjének számít, és változatlanul vezeti az idei nézettségi listát a mozikban 374 537 látogatóval.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ez lenne minden idők legnézettebb magyar filmje, de a régebbi alacsonyabb jegyárak miatt mai árfolyamon több pénzt keresett a Kincsem, mint például A miniszter félrelép, amely a rendszerváltás óta a legnézettebb magyar film. A rendszerváltás előtti filmeknél pedig nagyon sok esetben nincsenek pontos bevételi adataink.

Itt olvashat arról részletes elemzést, hogy a filmnek valójában mennyi köze van a valósághoz, a megtörtént eseményekhez:

 

Vissza