Választható tantárgy lehet a lovaglás

2014.02.20 15:44

 Választható tantárgy lehet ősztől a lovaglás az általános iskolákban 

Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával: a tervek szerint idén ősszel az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályában indulhat el a lovasoktatás központi költségvetési forrásból - írja a Vidékfejlesztési Minisztérium.
"Hamarosan elkészül az a kormány-előterjesztés, amely azt célozza, hogy 2014 szeptemberétől a jelenleginél több általános iskolában valósuljon meg a lovasoktatás" - mondta Budai Gyula. Az államtitkár beszámolt arról, hogy az általános iskolai lovaskultúra-oktatás széles körű bevezetésének lehetőségeiről a minisztériumok, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ valamint a Magyar Lovassport Szövetség képviselőivel folyamatos az egyeztetés, és egy munkacsoport is alakult a lovaskultúra-oktatás kiszélesítésére.
A nemzeti lovaskultúra-oktatás főbb célkitűzései között a lovaskultúra, a magyar lovas hagyományok, a lovaglás gyakorlati alapjainak megismertetése, valamint a környezettudatos és egészséges életmódra történő nevelés szerepel. A tantárgy a tanulók számára választható lesz.

  • MTI
  • 2014.02.19.
Vissza