Zsebpénz és lovak

2014.01.15 22:19

A két csitri halkan csicseregve sétálgat a lovasbolt polcai között. Közelebbről csak apróságokat nézegetnek, a drágább dolgokat távolról szemlélik. Olykor sutyorognak, s elfordulva ismételten átszámolják a pénzüket. Furdalja a kíváncsiság az oldalamat, s már éppen megszólítanám a lányokat, amikor a fiatal eladónő megelőz. Udvariasan és körültekintően kikérdezi őket.
Kiderül, hogy egyelőre csak nézelődnek, mert még nagyon az elején járnak a lovaglásnak. Egyikük hat hónapja, a másik pedig tíz hete koptatja a nyerget a lovardában. De máris nagyon megkedvelték a lovakat és a lovaglást. Ezért nézegetik, mire lehet majd szükség a későbbiekben. Bár a pénztárcájuk soványka a kínálathoz képest, a szülők megígérték: a nagyobb értékű felszerelések beszerzésében segítenek.
- Egy darabig nem kell sokat gondolkodniuk a szüleimnek a karácsonyi és szülinapi ajándékaimon, mert máris kinéztem magamnak a legszükségesebbeket - mondja lelkesen a barna hajú lány. - Persze én is besegítek: kisebb dolgokra a zsebpénzemből is futja - mondja csillogó szemmel és aprócska pénztárcájára bök.
- b -

Vissza