A lovasgazda

2013.12.12 22:46

Hasznos lovaskönyv, mégpedig mai szerző tollából. Vér Imre neve nem ismeretlen a lovas szakirodalmat lapozgatók körében. Ebben a könyvében általános témát boncolgat a szakíróvá lett, nagy tapasztalattal rendelkező lovasgazda. 

A kötet a lovak álhatatos híveinek, a lótartást és lovazást életformaként választó sorstársainak szánja a szerző. Lovasgazdákról szól - lovasgazdáknak. S azoknak ad hasznos tanácsokat, akik még csak a lovasgazdaság kiépítéséhez vezető út elején vagy közepén járnak. Mindez persze nem jelenti azt, hogy csupán e viszonylag szűk kör tagjainak ajánlható. Éppen ellenkezőleg, hiszen könnyen belátható, hogy a gyakorló és leendő lovasgazdák számára fontos és hasznos ismeretek minden lószerető, ló és lovaglás iránt érdeklődő számára érdekesek.

Nagy értéke a könyvnek, hogy a legtöbbször kipróbált, személyes tapasztalatokból táplálkozik, így következtetései, információi hitelesek és időtállóak. A lóvásárlásra, csikónevelésre és lótartásra bemutatott gazdasági számítások alaposak és személetesek, rávilágítanak a lótartás árnyoldalaira. A sok-sok tanulságos és színes történet, valamint az egész kötetre jellemző olvasmányos stílusa is bizonyára növeli majd az érdeklődők táborát.

A könyv gazdagon illusztrált, a szemléltető rajzok és képek jól szolgálják a leírtak magyarázatát.

ISBN 963 86209 4 3. Méret: A/5. Terjedelem: 200 oldal. Kivitel: puha fedél, fóliázva, ragasztó kötés. Illusztráció: sok ábrával  és fotókkal.

Ára: 2400 Ft

Vissza

A szerző, Vér Imre további munkái: