A reneszánsz korba repítették vissza a nézőt

2014.08.09 22:36

Lovasszínházi előadás volt az uzdi gyepen, sokszorosa lett erre az alkalomra a kis település lélekszáma >>>>>>>

Vissza

Sárszentlőrinc - Uzd. Lovasszínházi előadás volt az uzdi gyepen, megsokszorozódott erre az alkalomra a kis település lélekszáma.

A rendezvény igazi látványosság volt, számos nézőt vonzott
A rendezvény igazi látványosság volt, számos nézőt vonzott
 

Igazi különlegességnek adott otthont vasárnap este az uzdi focipálya: lovasszínházi előadást tartottak a gyepen, ahol hétköznapokon az uzdi gyerekek rúgják a bőrt. Becslések szerint 1000-1500 néző sereglett össze, ami viszont nem becslés, hanem tény: megsokszorozódott erre az alkalomra a kis település lélekszáma, hiszen háromszáznál is kevesebben lakják Uzdot. Jöttek nemcsak a környékről, hanem az ország több pontjáról, sőt még Temerinből is nézők, hogy tanúi legyenek e kis község nagy napjának.

Demény Károly polgármester azt mondta, hogy nyolc Sió-menti település fogott össze és pályázatott a Leader programban. Ötvenmillió forintot nyertek, hogy rendezvényeket szervezzenek a reneszánsz időszakát felidézve. Ez Sasvári Sándor és társai segítségével remekül sikerült Uzdon, a nézőket a művészek és gyönyörű lovaik évszázadokkal korábbi időszakba repítették vissza. A program folytatásaként ősszel mesemondóverseny lesz majd Sárszentlőrincen a pályázatban résztvevő nyolc település diákjai részvételével. Demény Károly azt mondta, az elnyert ötvenmillió forintot biztosan másra is fordíthatták volna, de bármit építenek, azt egy természeti katasztrófa elviheti, a most szerzett élmények viszont örökre szólnak.

  • V. T.
  • Forrás: TEOL