A Tenkes kapitánya forgatásán történt

2017.09.07 22:04

Pécsi Ildikó elmesélte, hogy mivel akkoriban rengeteget dolgozott, egyszerűen nem volt ideje részt venni a színészeknek tartott lovaglóedzéseken, így a rendező a nyugodt természetéről híres, profi színésznek is beillő lóra, Pántlikára ültette fel >>>

Vissza

- Azt mondta nekem a rendező: „A sörényébe kapaszkodj! Ő tudja a dolgát, bármi történjen, visszahoz!” Úgy lovagoltam, mint egy istennő! Ahogy elindult a felvétel, Pántlika tíz percig rohangált az erdőben, majd visszavitt a többiekhez - meséli nevetve Pécsi Ildikó.
Szabó Gyula és Zenthe Ferenc lóháton, Pécsi Ildikóval beszélget

Egyébként a Tenkes kapitánya  c. tévéfilm forgatásán a Pántlika nevű lóval néhány nappal később is összehozta a sors a színésznőt, amikor a lángoló kocsmából kimentett Szabó Gyulával a ló hátán menekültek volna a helyszínről. A gond csak az volt, hogy a próbák félhomályban történtek, ám a felvételnél a tűz, valamint a reflektorok fénye megijesztette a négylábú kollégát.
- A ló hátramenetbe  kapcsolt, és Szabó Gyuszi a fa törzsének mélyedésében landolt, majd velem vágtában elindult előre a ló. Szerencsére senkinek nem lett baja, de az ismétlésnél Ferdinándy Gáspár kollégám felvette a parókámat, zsemlékkel csinált cicit magának, és ő ült fel a lóra.

  • Forrás: Bors