Eredményesek a csámpai western lovasok

2014.01.06 23:21

Mindig a legjobbakról a bajnokokról szól a kiemelt híradás. Pedig sok a bemutatásra érdemes versenytárs, sok a kiváló lovas versenyző. Például évről évre jobban szereplnek a versenyeken a csámpai western lovasok >>>

Vissza

Eredményesek a csámpaiak western lovaglásban

Több versenyzővel is nevezett és a tavalyinál jobban szerepelt a western lovasok számára 2013 őszén meghirdetett Közép-Európa Kupán a Csámpai Lovassport Egyesület.
2012-ben Galántán hárman képviselték az egyesületet, s a középmezőnyben végeztek, ezúttal (2013-ban) két érmet és számos jó helyezést „zsebeltek be”. A kupát most Székesfehérváron rendezték, ahol négy nemzet közel 150 versenyzője állt rajthoz. Ledneczki László superhorse kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott, lánya, Ledneczki Veronika ifjúsági korosztályban, trail versenyszámban harmadik helyen végzett.
Ledneczki László Jhones-szal (Fotó: V.T.)Ledneczki László Jhones-szal (Fotó: V.T.)
 

Csapó Sándor elnök kiemelte, hogy a többiek által szerzett negyedik, ötödik és hatodik helyezések is igen értékesek, hiszen a cseh, lengyel, szlovák és magyar western lovasok legjobbjai versengtek ezúttal. Az egyesület vezetője hozzátette, hogy évről évre jobb eredményt érnek el a hazai versenyeken. A magyar bajnokság eredményhirdetése később lesz, de az idei kupasorozat már lezárult, itt is számos, értékes eredményt könyvelhettek el.

  • Fodor Noémi pleasure és trail kezdőben, Ledneczki László trail haladóban, Polányi Máté pedig cowboy race-ben lett a versenysorozat győztese, ami az elnök szerint annak köszönhető, hogy az egyesület versenyzői nagyon sok időt és energiát fordítottak a felkészülésre. Mint mondta, a lóállományt is sikerült az elmúlt években javítani, kifejezetten e feladatra alkalmas hátasokra tettek szert. Az egyesület tagjai nemcsak lovaglásban sikeresek, minap a Lasszó Eb-n is remekül szerepeltek.

TEOL/V.T.  (2013. október 11.)