Csikar, nyert a Jónás!

2014.01.08 19:21

Csak kevesen tudják, hogy miért nem lett 120-szoros válogatott Sándor „Csikar”, az MTK többszörös labdarúgó bajnoka. Az ok a lovak körül keresendő >>>

Vissza

Csak kevesen tudják, hogy miért nem lett 120-szoros válogatott Sándor Károly „Csikar”, az MTK többszörös labdarúgó bajnoka. A megfejtés a lovak körül keresendő, Csikart ugyanis nem csupán a futball-pályák zöld gyepéhez kötötte ellenállhatatlan szenvedély:
- Éppen az ezredfordulón volt harminc esztendeje, hogy először voltam lóversenyen. Az egész pályafutásom alatt komoly fejtörést okozott, hogy fogok odaérni a mérkőzésünkre a galopp pályáról. Megtörtént, hogy délután öt órakor volt meccsünk, a futamok viszont négykor kezdődtek. Megvártam Jónás győzelmét, utána viszont rohantam az MTK-pályára. Meccs közben aztán lebuktam, ugyanis egy szurkoló bekiabálta, hogy „Csikar, nyert a Jónás!”. Mire én: „Tudom, kint voltam!”. Bajom soha nem volt a szenvedélyemből, hátrányom is „csak” egyszer. A világbajnokságra készültünk és én nem voltam kerettag. Farkas Mihály az akkori politikai vezetés egyik alakja megkérdezte az illetékesektől, hogy miért nem vagyok én is jelölve. A válasz azonban csak az volt: „Nem szocialista beállítottságú, lóversenyezik és rosszak az idegei”. Hát ez az oka, hogy nem érhettem el azt a bűvös számot pályafutásom során.