Katarban bizonyíthatott a magyar lovas tornász

2015.03.13 17:54

Egyedüli magyarként kapott meghívást a Katarban rendezett nemzetközi lovastorna versenyre Bence Balázs. A kaposvári sportoló junior Európa-bajnokként, világranglista 16-ként utazott az arab országba, ahol először bizonyíthatott a felnőtt mezőnyben >>>

Vissza
Egyedüli magyarként kapott meghívást a Katarban rendezett nemzetközi lovastorna versenyre Bence Balázs. A kaposvári sportoló junior Európa-bajnokként, világranglista 16-ként utazott az arab országba, ahol először bizonyíthatott a felnőtt mezőnyben. Élményeiről is kérdeztük őt.

Katarban komoly nemzetközi mezőnnyel kellett megküzdenie Bence Balázsnak. A junior Európa-bajnok lovas tornász ezúttal egyedüli magyarként a seniorok között bizonyíthatott. Végül a 11. helyen végzett a megmérettetésen.

Bence Balázs, Európa-bajnok lovas tornász:
- Ahhoz képest, hogy idegen lovon mentem és ez volt az év első senior versenyem, ahhoz képest ez egy megfelelő eredmény, hazai lovon mindenképpen jobban sikerült volna.

A senior mezőny jóval erősebb, mint a junior - meséli Bence Balázs. Nagyobb erőnlétet és több gyakorlást igényel a lovas tornásztól, hiszen vannak nagyon nehéz kötelező elemek is már a versenyben.

Bence Balázs, Európa-bajnok lovas tornász:
- Három gyakorlatot kellett végrehajtani, egy kötelező, egy technikai kűrt, ami erősen megtizedeli a mezőnyt, az, ami olyan vízválasztó és még egy kűr. De én úgy gondolom, hogy ez jól sikerült. S, a többiekhez képest is, akik már több éve versenyeznek ebbe a kategóriába, azokhoz képest is jól sikerült versenyeznem.

Balázs jelenleg a világranglista 16. helyén áll. Abban bízik, hogy a sok erőnléti edzés és gyakorlás meghozza majd a várt eredményt, s a legközelebbi, májusi osztrák nemzetközi megmérettetésen az első ötben tud végezni.

  • Forrás: Somogy TV