Két kerék jó, négy láb jobb... + VIDEÓ!

2017.06.22 13:09

A napokban az észak-írországi Derryben történt ez a nem mindennapi eset, egy három napos  kerékpárverseny közben: egy szürke ló az élre állt és büszkén vezette hosszú időn át a kétkerekűek futamát >>>

Vissza

Az eset azért is furcsa, mert a tapsztalatok szerint a lovak nagy többsége tart a kétkerekű járgányoktól, hiába ülnek azon is nyeregben az emberek, nem nagyon barátkozik a biciklisekkel, inkább ijedten reagál. Nem is beszélve arról, ha tömegesen jelennek meg kétkerekű „lovasok" a környéken. A képen és videón látható négylábú, azonban kivételesen reagált, felül kerekedett benne a versenyszellem, nem ijedt meg, inkább csatlakozott a kerekező társasághoz. Elszabadult és kiszáguldott a sövényes kerítéssel határolt lovardai karámból. Egy darabig tartotta a távolságot az élen, aztán neki lendült, megúnta a lassú tempót és másodpercek alatt faképnél hagyta a kétkerekűek meglepett társaságát. Később sikerült kivonni a forgalomból, levezették az útról a szervezők. Így aztán az eredményhírdetésnél már nem is lehetett ott, bár egy kisebb babérkoszorút megérdemelt volna.

A különleges esetről készült videó megtekinthető ide vagy az alábbi képre kattintva:

  • Forrás: Leslie Potter
  • Video: ULSTER IMAGE. Jonny Collins - operatőr
     

A fenti friss történetet facebook oldalunkon a következőkkel egészítette ki egyik kedves olvasónk.

  • Mária Balogh: Nem első eset. Jó pár éve vmelyik nagy kötön is volt ilyen.... egy darabig a kerités mellett futott a telivér majd ahogy annak közeledett a vége átlendült felette és csatlakozott a kerékpâversenyhez. Jó hosszan futott az élen gyakorlatilag senki sem merte nagyon megközeliteni, ő pedig vigan vágtatott az élen. A külön versenynek ott úgy lett vége h a paci nem kapott ittinert és benézett egy kanyart, ő ott továbbvágtatott a kerekesek meg jobbra el. Rémesen csalódott lett szegény paci.