Kiállítással zárult a lovastábor

2014.08.09 22:25

Honfoglaló lovas tábornak adott otthont augusztus első hetében Görömböly Művelődési Háza és zárásként egy különleges tárlatot nyitottak meg >>>

Vissza

Honfoglaló lovas tábornak adott otthont augusztus első hetében a Görömböly Művelődési Háza, s zárásként egy különleges tárlatot nyitottak meg, amely megmutatta, milyen egyedi és kivételes tárgyak készültek a tábor idején.

Lovas bemutatóval is készültek a szervezők, amely az időjárás miatt mindenki bánatára elmaradt, de a művelődési házban megnyitották a tervezett, táborzáró kiállítást.

kezmuves_kiallitas_140808_vcs_6.jpg

A táborban résztvevő diákok hozzáértő művészek segedelmével készítettek különböző tárgyakat – az iparművész és kézműves vezetésével minden napnak megvolt a maga tematikája. Készültek így nemzeti tarsolyok, batikolt kötények, s voltak, akiknek a sámánfonás elsajátítása okozott nagy örömet, míg mások a kenyérsütésbe, a gyöngyszövésben, vagy éppen a karmantyú-, hajfonatkorong-, íj- és ostorkészítésben lelték örömüket.

A fiatalok által elkészített tárgyakat a művelődési házban, kiállításon mutatták be pénteken délután.

A műveket Nehéz Károly önkormányzati képviselő ajánlotta az érdeklődő közönség figyelmébe, aki elmondta, nagyon értékes élménnyel gazdagodhattak a fiatalok, hiszen a táborban sok izgalmas tevékenységgel ismerkedhettek meg.

Örömét fejezte ki emellett, hogy a Honfoglaló lovas táborra jelentkezett a legtöbb diák, a legnépszerűbb volt Miskolcon, köszönhetően vélhetően a lovaknak.

kezmuves_kiallitas_140808_vcs_9.jpg
– Én magam is sokáig tanultam lovagolni. Itt, Görömbölyön három lovas iskola is működik. Azt gondolom, a gyerekek elviszik a hírét annak, hogy Miskolcon belül van egy „kis falu”. Igyekszünk ezt az elvet mi is követni – tette hozzá.
A kiállított darabok között voltak használati és dísztárgyak egyaránt.

  • Forrás: minap.hu
  • Fotó: Végh Cs.