Lóismeret

2013.12.13 12:01

Dr. Veress György: Lóismeret című könyvének második, javított és bővített kiadása 1943-ban jelent meg. A nagy sikerű szakkönyv reprint kiadása korunkban is hasznos kézikönyv a lovasok, lótartók és lószeretők számára. A 120 oldalas kötet átfogja a lóval kapcsolatos alapismereteket. A szerző, aki magyar királyi állatorvos őrnagy volt, jó stílusban, közérthető nyelven adja át olvasóinak a lóval kapcsolatos tudnivalókat. Az alapfokú tankönyvként is helytálló könyv összesen huszonnégy fejezeten át, jól illusztrálva, ábrákkal és képekkel szemléltetve kalauzolja olvasóját a lóismeret rejtelmeiben.
Címszavak a tartalomból: A ló eredete. A ló rokonai. Lóismereti alapfogalmak. A ló csontváza. A ló külső testalakulása. Lábállások és lábhibák. A katonaló. A ló színe, jegyei és bélyegei. A ló életkorának meghatározása. A ló mérése. A ló leírása. A ló mozgása. Takarmányozás. A ló gondozása. A lóvizsga. A ló etetése. A ló rossz szokásai. A lóanyaggal való okszerű bánás. Egészséges és beteg ló. Ragadós betegségek. Belső betegségek. Sebészeti betegségek.

ISBN 963 86209 0 0. Reprint (1943). Méret: A/5. Terjedelem: 120 oldal. Kivitel: puha fedél, fóliázva, rag. kötés. Illusztráció: 64 ábra.

Ára: 1280 Ft.

Vissza