Lovaglás és hajtás

2013.12.10 11:40

A Lovaglás és hajtás címen 1954-ben megjelent híres kötet reprint kiadása egyértelműen a  lovas szakkönyvkiadás jelentős eseménye. A lótartás és lóhasználat minden területét felölelő munka átfogó és alapos ismeretekkel gazdagítja a lovak iránt érdeklődők táborát.

A könyvet egy neves szakemberekből álló alkotó közösség hozta létre, a szerkesztők a leghitelesebb forrásokból merítettek. A lóismerettel, a tenyésztéssel, a lovaglás és a hajtás tudományával foglalkozó fejezetek szerzői a legjobb lovasok, nemzetközileg elismert szakemberek voltak, többnyire az örkénytábori Lovagló és Hajtótanárképző Intézet tanárai, tanítványai. A tartalomjegyzék alapján, fejezetenként és címszavakban ismertetjük a könyv bőséges tartalmi kínálatát:
Lóismeret. A sportló tenyésztése. A ló belovaglása. Iskolajármódok. Az ugratás. A lovak kiképzése. A ló felszerelése, a lovas öltözéke, a lovarda rendje. Hajtás. A versenylovaglás. A 240 oldalas könyv hét ábragyűjteményt tartalmazó, kihajtható táblát is tartalmaz. A tárgyalt téma jobb megértése érdekében a kötet gazdagon illusztrált, fotók, grafikák, szemléltető ábrák, rajzok segítik az eligazodást.

ISBN 963 86209 7 8. Méret: A/5. Terjedelem: 240 oldal + 7 nagyméretű kihajtható ábra. Kivitel: puha fedél, matt fóliával tartósítva.
Ára: 3980 Ft.

Vissza