Lovakkal ünnepeltek a Komáromban

2014.05.11 21:47

Jubileumi gálaműsor volt a Magyar Lovas Színházban április 30-án, május 1-jén és 2-án, mely visszatekintést adott Magyarország egyetlen lovas színházának elmúlt tíz esztendejére >>>

Vissza
Jubileumi gálaműsort tart a Magyar Lovas Színház Komáromban április 30-án, május 1-jén és 2-án, mely átfogó visszatekintést ad a társulat és Magyarország egyetlen lovas színházának elmúlt tíz esztendejére.
 
A Magyar Lovas Színház mára nemcsak Magyarország, de talán a világ egyetlen olyan kőszínháza, amely saját épülettel, lóállománnyal és állandó társulattal rendelkezik, lovas színházként működik; új műfajt teremtve ezzel a színházi világban. Márkos Attila a színház alapítója kilenc évvel ezelőtt kezdett neki álmai megvalósításának, melynek gyümölcsévé érett a mára már sok zenével és humorral, fantasztikus jelmezekkel működő társulat, mely nemcsak a városnak, de hazánknak is dicsőséget szerzett.

Fotó: mixonline.hu
Fotó: mixonline.hu

A gálaestre április 30-án a Komáromi Napok alkalmával kerül sor, melyet dr. Molnár Attila polgármester nyit meg. A darab ezen kívül május 1-én és 2-án is megtekinthető.

A műsor betekintést ad a társulat eddigi legsikeresebb darabjaiba, hiszen ezen darabok egy-egy jelenetét láthatják újra, 18 főszereplővel, több mint 30 lóval, négy fogattal, rengeteg statisztával és egy komplett tánckarral. A remek színészek, énekhangok, karakterek, fény- és látványtechnika és nem utolsósorban a már-már emberi alakításokat is felülmúló színészi teljesítményt nyújtó lovak játéka felejthetetlen élményt ígér a rendezvényre látogatóknak.

Kifejezetten erre az ünnepi előadásra, egy öt méter magas és huszonöt méter hosszú monumentális díszlet is készült, ami még jobban kiemeli a látvány élményét. Ezen az előadáson a lovas színház valamennyi művésze, lovasa és fogata megjelenik, de elhangzik majd a Hazám, hazám Erkel Ferenc Bánk bán című operájának leghíresebb áriája is Vadkerti Imre előadásában. Derzsi György az előadás rendezője jó érzékkel válogatta össze a produkciókat, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Opera, Operett slágerek és rock dalok, humoros jelenetek és káprázatos lovas előadás - szívhez és lélekhez szóló összhang színész és lovas között.

Az idén amerikai meghívásnak is eleget tevő társulat darabjait évente több ezren látogatják, így ők most ezzel a gálával szeretnék viszonozni az évtizedes rajongást és biztatást.

Bővebb információ a Lovas Színház honlapján olvasható.