Lovas felvonulás Makón

2017.10.22 23:06

Közel negyven fogat, ileltve lovas vett részt vasárnap este Makón azon a fáklyás felvonuláson, melyet hagyományos módon az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei emlékére szerveztek meg. Nem csupán helyi, illetve kistérségi lovasok jöttek el, hanem egyre többen érkeztek távolabbi településekről is.

Vissza

Patkók is csattogtak a hősökért - Galériával!

Vasárnap nem sokkal azután, hogy lement a Nap, a makói vásártérről fogatok és lovasok indultak el a belváros felé. A Maros-parti városban már hagyományosnak mondható, hogy a helyi, illetve meghívás útján egyre több településről érkeznek olyanok, akik nyeregben, illetve a bakon ülve szeretnék kifejezni a tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emléke előtt.

Patkók is csattogtak a hősökért - Galériával!

Karainé Tóth Ágnes

Megkülönböztető jelzést használó rendőrautó vezette fel a közel negyven fogatot, illetve lovast. Ezen csodás négylábúak iránti szeretetet nem lehet elég korán kezdeni. - Otthon nekünk mindig voltak lovaink, alig múltam 3 éves, mikor először felültem az egyik hátára - árulta el a 14 esztendős szegedi Antalik Fruzsina. Eleinte csak kedvtelésből űzte ezt a szép sportot, mostanra azonban már rendszeresen jár edzésekre Fruzsi. A fiatal lánytól megtudtuk, hogy sötétben sokkal nehezebb lovagolni, mint nappal. - Jobban kell figyelni, nem csupán magunkra, hanem az előttem haladókra is, szerencsére a hátason nagyon nyugodt, így semmi gondom nem akadt vele Makón - mondta végül a szegedi Alsóvárosi Általános Iskola végzős diákja.

Patkók is csattogtak a hősökért - Galériával!

Antalik Fruzsina

Nem csupán Fruzsi társa, hanem a Csanád vezér téren gyülekező lovak nagy többsége is csöndesen várakozott. Egy gyönyörűen felszerszámozott fogat is álldogált a sportcsarnok előtt. A lovak hátán, illetve  a bakon apróságok üldögéltek, s a gyeplőt egy mosolygós hölgy fogta. - Az egyedi készítésű hintő a páromé, aki 2016-ban C kategóriás megyebajnok lett vele és a lovainkkal - mondta büszkén Karainé Tóth Ágnes. A házaspár kislánya, a 6 éves Iringó is nagyon szereti a két pónit, így természetes, hogy előbb-utóbb belőle is lovas vagy fogatos lesz. Alig múlt három, mikor feltették a paci hátára.

Patkók is csattogtak a hősökért - Galériával!

A fáklyás felvonulás előtt dr. Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje mondott ünnepi beszédet. - Az én jelszavam, az én programon nagyon egyszerű, röviden csak három szó: Makó a makóiaké! - fejtette ki a politikus. Mivel maga is tart lovakat, így szintén fogattal érkezett a rendezvényre. - Kedves lovas barátaim! Nézzetek a lovaitok szemébe, s érezzétek át az ő szabadságvágyukat és ne felejtsétek el azt sohasem! - kérte Kiss Attila a körülötte állóktól.

Patkók is csattogtak a hősökért - Galériával!

  • Forrás: Promenád