Lovas sétakocsikázás Kisvárdán

2015.01.24 23:25

Szeregnyi György és testvére János, ápolva a családi hagyományokat tovább őrzi a lovas hagyományokat >>>

Vissza
A magyarság történetében ősidőktől fogva kulcsszerepet játszott (játszik) a ló és a lovaglás.

Valamikor úri dolog (volt) lovagolni, "kilovagolni", "kikocsizni" is. Az évszázadok során lovas nemzetté vált a magyar. Igazolja ezt a lovak iránti hűség, a mélyen gyökerező ló szeretet és a lovassportok iránti érdeklődés. Vannak néhányan ma is akik, akik őrzik, ápolják és népszerűsítik a lovak iránti szeretettet, s annak hagyományit.

A hét végén, szombaton, délelőtt folyamán lovas kocsikázók hívták fel magukra a figyelmet. Egy népes csapat - a Vámos család- tett egy sétakocsikázást a város utcáin, érintve a Várat és környékét. A lovas sétakocsikázás nagy élményt nyújthat családok, barátok, társaságok számára egyaránt. Aki/k/ szeretik a lovakat a lovak közelségét azok számára különleges élmény egy ilyen sétakocsikázás Felső-Szabolcs központjában Kisvárdán.

Szeregnyi György és testvére János, a családi hagyományokat ápolva tovább őrzi a lovas hagyományokat. Az ő szervezésükkel élesztették újra a hagyományőrző lovasok csoportját Kisvárdán. A tagok rendelkeznek korhű huszár ruhákkal és a hozzá való karddal s a különböző felszerelésekkel. A mostani sétakocsikázás mintegy másfél órás volt.

A lovak, Csinos és Matyi húzta puszta kocsi látványa újabb élménnyel gazdagította Kisvárdát, s azokat különösen, akik a sétakocsikázás látványnak részesei lehettek. Út közben meg is álltak, hogy akik közelebbről is szerették volna megtekinteni, megsimogatni Csinost és Matyit, azok azt megtehessék.

A város és a környék lakói számára, s az ide érkező vendégeknek - az idegenforgalomban - egy ma még kihasználatlan lehetőség. A programok ilyen irányú bővítése további élmények sokszínűségét biztosítaná az itt lakóknak és az ide érkező vendégeknek.

  • Forrás: szon.hu