Lovunk

2013.12.21 15:51

A könyv szerzője túl a negyvenen, fia unszolására, minden gyakorlat nélkül, lótartásra, csikónevelésre, lovasíjászatra szánja el magát. Ám az események idővel bebizonyítják, hogy az elméleti felkészülés nem elég, mert: „a ló tanít meg lovagolni és az íj íjászni”.

A tapasztalatlanság sokszor életveszélyes kalandokba sodorja a szereplőket, de az író nem az átélt kudarcokra büszke. Az elkövetett hibák tanulságait őszintén osztja meg olvasóival.
Együtt élni lovunkkal, azonos az állati lélek tiszteletével, s ez megbolydult világunkban egyensúlyhoz vezető út mindazoknak, akiknek az ember és a természet harmóniája ad hitet. Lovunk újra felfedezteti őstörténeti értékeinket, komoly önismeretre nevel és olyan őszinte értékrendet fejleszt, amelyből manapság – életkortól függetlenül – nagy a hiány.

Ki ne vágyott volna gyerekfejjel arra, hogy táltos lován rettenthetetlen harcosként vágtázzon és hátrafelé nyilazva terítse le ellenségeit. Félretéve az álmokat, ismerjük el: lovunknak és íjunknak köszönhetjük, hogy a világon egyedül a magyarság maradt meg az ókor népvándorlási hullámaiból. Múltunk örökségének erejét nem tagadhatjuk meg!

A műfaji határokat átlépő könyv egyaránt szól a családi lótartás, csikónevelés szakmai ismereteiről, állat-viselkedéstanról, őstörténeti-néprajzi gyökereinkről. A tudományos erejű fejtegetéseket humorral teli kalandok oldják. Éppen ezért – életkortól és műveltségtől függetlenül – minden olvasónak igaz élményekkel, őszinte értékekkel szolgál.

ISBN 963 86209 5 1. Méret: A/5. Terjedelem: 152 oldal. Kivitel: puha fedél, fóliázva, ragasztó kötés. Illusztráció: sok képpel, fotókal.

Ára: 1890 Ft.

Vissza