Minden, ami ló: művészet és lovaglás Csobánkán

2014.05.11 22:45

Az április végén, két nap alatt közel ezren tekintették meg a Csobánkai Lovardában a "Minden, ami Ló" elnevezésű eseményt, amelynek célja a szabadidős lovas kultúra népszerűsítése volt >>>

Vissza

Az április végi hétvégén, két nap alatt közel ezren tekintették meg a Csobánkai Lovardában a "Minden, ami Ló" elnevezésű eseményt, amelynek célja a hazai szabadidős lovas kultúra népszerűsítése volt.

A lovardában kialakított "mobil" tárlat a lovak és a lovaglás világa által megihletett művészek több száz alkotását vonultatta fel. A hivatásos és műkedvelő festők, fotóművészek és szobrászok művei mellett a "lovas" gyerekrajz pályázatra beérkezett grafikák és festmények is nagy sikert arattak. A családoknak szervezett, ingyenes szabadidős lovaglás mellett a fogyatékkal élők számára terápiás lovaglásra is lehetőséget nyújtott a hagyományteremtő szándékkal megrendezett program - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

"Először vettem részt egy olyan eseményen, amely a lovakkal foglalkozó művészeti ágazatokat képes volt összekapcsolni egy lovarda hamisítatlan környezetében a valósággal, a lovaglás mindennapjainak eseményeivel, a számomra mindig is kedves hátasokkal, és ezért a magam részéről ezt a kezdeményezést csak üdvözölni tudom" - hangsúlyozta az esemény védnöki tisztét vállaló Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

"Régi álmunk valósult meg az elmúlt hétvégén, amikor egy igazi szabadidős családi lovas rendezvénynek adhattunk otthont, amely kapcsolódott a Csobánka 2014 eseménysorozathoz" - hangsúlyozta az esemény főrendezője, Obermayer Ferenc lovardavezető.
Kiemelte: külön öröm volt a számukra, hogy sok olyan iskolás és még csak az iskolás éveire készülő kisgyermek szállt lóra, akik közül többen első látásra beleszerettek a lovaglásba.

"Emellett említést kell tennem arról is, hogy az esemény keretei között a fogyatékkal élőket is sikerült megszólítanunk, illetve megteremteni számukra az integrálódás lehetőségét" - tette hozzá Obermayer Ferenc.