Pelenkás lovak a tengerparti strandon

2017.10.10 11:04

Hamarosan fel kell kötniük a pelenkát azoknak, akik később is lovagolni szeretnének az USA keleti partján (Boston fölött) fekvő Old Orchard Beach strandján. Természetesen nem a lovasokat kötelezik a speciális ruhadarab viselésére, hanem a lovakat >>>

Vissza

Old Orchard Beach, Maine, USA. - A népszerű tengerparti lovaglás káros következményeinek megelőzésére tervezi a város a rendelet bevezetését.

Ha elfogadják a javaslatot, hamarosan pelenkát kell rakni a lovakra. Ez nem teljesen új ötlet, hiszen a szomszédos város, Scarborough, nemrég már bevezetett egy hasonló rendelkezést. Ehhez csatlakozna Old Orchard Beach is. Az indok most éppen az, hogy a két város közötti tengerparton azonos feltételekkel, ugyanolyan szabályozás mellett nyargalhasanak a lovaglás szerelmesei.

Jelenleg egyébként a tengerparti lovaglásért 20 dollárt kell fizetni és csak regisztrált lovakkal érkezhetnek a homokos vízpartra a lovasok. Most is megkövetelik a lóürülék összeszedését, de nem kötelező a trágya kezelésésre szolgáló zsák. A ló utáni tisztítás elmulasztása első esetben 50 dolláros bünetéssel jár, visszaesők esetében ez az összeg a többszörösére emelkedhet.

E mulasztások vizsgálata és bizonyítása viszont sokkal körülményesebb, mint a pelenka használatának ellenőrzése.
Lovaglás a strandon (stock photo)