Lovascentrum Simicska Lajos támogatásával

2015.02.11 22:06

Négy évszakos lovascentrumot adtak át 2014 szeptember 20-án Sárváron, híres lóbarátok jelenlétében >>>

Vissza

Átadták a sárvári lovascentrumot

Félmilliárdos beruházás keretében épült egy az év mind a négy évszakában használható díjugrató lovaspálya Sárváron, a Vadkert Majorban. A fejlesztés során a Nádasdy-vár történelmi vadaskertjében álló, XIX. században emelet épületek is megújultak és a jövőben lovasturizmust szolgálják.

A sárvári lovascentrumot háromnapos avatóünnepségen adták át 2014. szeptemberében. A Vadkert Majorba kitelepült a Class FM rádió, amelynek az ország leghallgatottabb és legnépszerűbb reggeli műsora, a Morning Show is a helyszínről jelentkezett be. Szombaton délelőtt több száz érdeklődő lepte el a megyei lovasversenynek is otthont adó pompás létesítményt, és igazi kuriózumban is része lehetett.
A modern, Európában elfogadott szerkezetű lovaspálya és a mellette fekvő épületek felújítása ötszázmillió forintba került – mondta az avatóünnepségen Németh Gyula, a Mezort cégcsoporthoz tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. idegenforgalmi és vadászati üzem igazgatója. Kondora István (Fidesz-KDNP), Sárvár polgármestere megköszönte a tulajdonosoknak, hogy a létesítmény körüli természeti környezet megőrzése elsőbbséget élvezett a beruházás során. – A mostani állomás ne a végcél, hanem egy állomás legyen, ehhez felajánljuk a város segítségét – tette hozzá a település első embere.
Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese örömét fejezte ki amiatt, hogy szélesedik Sárvár turisztikai kínálata, amely tavaly a negyedik leglátogatottabb város volt hazánkban, 475 ezer vendégéjszakát könyvelhettek el a település szálláshelyei.
Megújultak a Vadkert Major épületei is.

Sárvár a várakozások alapján a gyógyturizmus mellett immár az aktív kikapcsolódást keresők Mekkája is lehet. A szolgáltatások bővítésére szükség is van, mivel előrejelzések szerint 2030-ra már 1,8 milliárd turista kapcsolódik be a világ turizmusába. – Nem lenne meglepő, ha első számú iparággá is válhat Magyarországon a turizmus – szögezte le a vezérigazgató-helyettes.

  • Forrás: Magyar Nemzet és Magyar Narancs
  • Fotó: Magyar Nemzet

Az alábbi fotógaléria képeit Németh Dániel készítette.

 

Képgaléria: Lovascentrum avatás Sárváron

/album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a001sarvar-mg-0421w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a002sarvar-mg-0454w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a003sarvar-mg-0471w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a004sarvar-mg-0477w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a005sarvar-mg-0488w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a007sarvar-mg-0502w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a008sarvar-mg-0514w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a009sarvar-mg-0521w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a010sarvar-mg-0542w-jpg1/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a011sarvar-mg-0568w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a012sarvar-mg-0583w-jpg/ /album/kepgaleria-lovascentrum-avatas-sarvaron/a013sarvar-mg-7453w-jpg/