Lovastúra Ópusztaszertől a szerbiai Horgosig

2014.01.29 14:13

Ópusztaszeren kezdődik és Horgosig tart a többnapos lovastúra, amely  Mórahalmot is érinti. A lovasközpontban túravezetőket oktatnak szeptembertől >>>

Vissza

Ópusztaszeren kezdődik és Horgosig tart az a többnapos nemzetközi lovastúra, amely hamarosan indul, és Mórahalmot is érinti. A lovasközpontban túravezetőket oktatnak szeptembertől.

– Térképészek segítségével jelöltük ki az útvonalat, néhány hónapon belül indulhat a túra. Már most sok az érdeklődő – mondta Mórahalmon Miski Brigitta, a Futó-Dobó Lovasközpontban.
Az útvonal Ópusztaszer, Bordány, Mórahalom, Röszke érintésével a szerbiai Horgoson végződik. Brigitta lesz az egyik túravezető, a szabadidős lehetőség mintegy 6 napig tart. Szállásról, lóról a szervezők gondoskodnak.

Miski Brigitta és Rio. Közös túrára indulhatnak. Fotó: Schmidt Andrea
Miski Brigitta és Rio. Közös túrára indulhatnak. Fotó: Schmidt Andrea
A Futó-Dobó Lovasközpont másfél éve várja a vendégeket, Miski Brigitta a kezdetektől fogva itt dolgozik. Jelenleg 20 ló lakja az istállókat, többek között Rio, akivel Brigitta szívesen gyakorol, jó az összhang közöttük.
Kell is a gyakorlás, mert a telepen hamarosan lovászképzést indítanak, szeptember 1-jétől túravezetőket oktatnak a központban.
– Ez gyakorlatilag szakmunkásképzés, az oktatás három évig tart majd, az Ásotthalmi Bedő Albert Középiskola, Erdészeti Szakiskola és Kollégiummal közösen szervezzük – hallottuk a lovásztól. Hozzátette, jelenleg terápiás képzést tartanak rászoruló bölcsődés gyerekeknek.
  • Forrás: Délmagyarország napilap