Uber taxit csinált a lovas kocsijából egy amish férfi

2018.08.18 00:40
A férfi az Uber mintájára hozta létre a szolgáltatást, csak épp autó és okostelefon nélkül >>>
Vissza
Az Uber – és a többi okostelefonnal működő fuvarszolgáltatás – óta olyan egyszerűvé vált eljutni A-ból B-be, mint azelőtt még soha. De mit csináljanak az amishok, akik konzervatív vallási szokásaik miatt semmilyen elektronikai eszközt nem használhatnak?
Hívják vagyis csípjék el Timothy Hochstedlert, aki a michigani Colon utcáin járőrözik egész nap lovas kocsijával, és bárkit elvisz egy fuvarra, aki leinti. Az amish férfi azért találta ki a bizniszt, mert megelégelte, hogy sok városlakót szívességből fuvaroz a lovas kocsiján. Inkább úgy döntött, egységes 5 dolláros tarifával végzi ugyanezt tovább, és ezért az árért távolságtól függetlenül szállítja az utasait.
 
Timothy Hochstedler tehát megújította az Uber fogalmát, mikor a lovaskocsijára pattant, hogy fuvarozhassa utasait.
 
És az a legviccesebb, hogy igazából Timothynak semmi köze nincs az Uberhez, csak tetszik neki a név.
- Az Uber egy menő dolog. Minden évben bejön valami új trend, ami most az Uber, szóval megcsináltuk az Amish verziót. Egészen az ajtajukig el tudjuk vinni az utasokat – magyarázta a 32 éves férfi.
 
Csupán 5 dolcsiért a ló húzta Uber helyieket és látogatókat is elvisz egy útra. Egy Amish Uberrel utazó férfi, Steve Phelps azt mondta, hogy ez az első alaklom, hogy „Ubert” használ. Felesége, Becky hozzátette:
- Nem hiszem, hogy itt lenne (rendes) Uber, szóval ez elég király dolog, mert lehetőséget ad embereknek, akik nem tudnak vagy nem akarnak vezetni.
 
Hochstedler azért is  élvezi ezt a munkát, mert így megismerheti az utasokat egy-egy út alatt, míg körbemutogatja az apró falut.
- Sokuk nem Colonból való. Érdekes, hogy a legtöbb helyi olyanokat szokott kérni, hogy vigyem őket egy gyorsétteremig, vagy haza. Én meg elviszem őket - magyarázza.
 
Az Amish Uberrel utazók a lovakat is megismerhetik.
- Szereti a lovam az embereket - meséi Hochstedler a lováról, akit Morgannak hívnak.