Újra lovagol a csodás kislány + video

2014.01.21 00:41

Lovagol, főz, mosolyog, él! Ember a talpán a szörnyűségek után olimpiára vágyó kislány. Ellie Bishop bátor lány. Az iszonyat ellenére, ami történt vele, nem adta fel imádott szenvedélyét, a lovaglást >>>

Vissza

Mindkét lábát és egy karját amputálták, mégsem adta fel egy percig sem. Lovagol, főz, mosolyog, él! Ember a talpán a szörnyűségek után olimpiára vágyó kislány.

  • A cikk után, az oldal alján videofelévétel tekinthető meg a kislányról.

Ötéves volt, amikor szülei magas lázzal kórházba szállították. Kiderült, agyhártyagyulladást és vérmérgezést kapott, az orvosok szerint, ha fél órával később kerül be, meghal. Több végtagját amputálni kellett, de egy speciális nyeregnek köszönhetően ma újra lovagol, talán a paralimpián is indul!
Ellie Bishop bátor lány. Az iszonyat ellenére, ami történt vele, nem adta fel imádott szenvedélyét, a lovaglást. A most 13 éves brit kiskamasznak nyolc évvel ezelőtt amputálni kellett mindkét lábát térdtől felfelé, egyik karját és a másik kezének egy részét. Csupán egy évvel az agyhártyagyulladása után egy speciálisan neki készített nyereg segítségével újra lovagolt. Nagy álma, hogy díjlovaglásban paralimpiai bajnok lehessen.

- A férjemmel meg akartuk könnyíteni a felépülését. Olyan közel volt a halálhoz, annyira megkönnyebbültünk, hogy stabilizálódott az állapota. Természetesen nem akartam, hogy újra lovagoljon, de sosem tiltottunk meg neki semmit. Most pedig bámulatos látni, milyen sokat jelent neki, hogy sportolhat - mondja a 31 éves édesanya. - A lovak hozzá vannak szokva, hogy lábbal irányítják őket, Ellie-nek így meg kell találnia a testbeszédnek egy másik formáját, hogy kötődni tudjon a lovához.

A kislány hetente háromszor kijár a lovához, ezenkívül nagyon szeret úszni és főzni is. Van, hogy előbb ébred fel, mint szülei, ilyenkor meglepi őket néhány finom palacsintával. A tragédia ellenére, Ellie igyekszik teljes életet élni, nem hagyja, hogy a helyzete visszavesse őt bármiben. Élvezi az élet minden pillanatát.

  • Forrás: Daily Mail

A video itt tekintehtő meg: