Versenylovak vesztek oda a bozóttűzben

2017.12.08 20:01

San Diego közelében a sivatag felől fújó Santa Ana szél táplálta bozóttüzek gyors terjedése miatt tegnap (december 7-én) több száz rendkívül értékes telivér versenylovat kellett szabadon ereszteni, hogy az egyenként is több százezer dollár értékű állatoknak esélyük legyen elmenekülni a tűz elől >>>

Vissza
Sajnálatos módon az intézkedés nem bizonyult elégnek: a San Luis Rey Downs nevű lovarda trénerei szerint legalább egy tucatnyi, de valószínűleg még ennél is több telivér veszett oda a tűzben.
 
Mac McBride, a közeli Del Mar versenypálya trénere szerint "pokoli zűrzavar" uralkodott a lovardában, amikor elszabadították a lovakat, de a 450 állat nagy része így legalább megmenekülhetett. Egy részük a Del Mar versenypályára menekült.
 
"Akkora füst volt, alig láttunk" - mesélte a lovarda egyik trénere, Dan Durham, aki vontatókkal menekítette húsz gondozott lovát. A San Luis Rey Downs az egyik legmenőbb amerikai lovarda, ez volt a 2002-ben az év amerikai lovának választott Azeri otthona is. Azeri karrierje során négymillió dollárt keresett tulajdonosainak.
 
  • Forrás: Via LA Times