A lófelszerelés kézikönyve

2013.12.10 20:17

A csendőrség számára készült kézikönyv kizárólag a gyakorlati szempontból fontos, nélkülözhetetlen ismereteket foglalja össze, szakszerű  módon, közérthető stílusban és könnyen áttekinthető szerkezetben. A lófelszerelés témakörben a lovaglószerszámokkal, a lófelszerelési tárgyak karbantartásával foglalkozik a könyv.

A lófelszerelés alkalmazása című fejezet a nyergelést, a kantározást, a málházást, a málhástáskák málházását és a csatolást tárgyalja. A különleges intézkedések című fejezet a lovak szállítása és a magatartás hosszabb meneteknél témákkal foglalkozik.

A lovak gondozása címszó alatt részletesen szó esik a lóápolásról és a tisztítószerekről. Tárgyalja a könyv a lovak takarmányozását, az etetést és  itatást. 

A lóvizsga istállóban és szabadban című fejezet szól a lovak rendszeres ellenőrzéséről. A lótulajdonosok, lótartók és lókedvelők számára hasznosan forgatható 44 oldalas könyvecske ma is jól alkalmazható praktikus tanácsokat tartalmaz.

A 2000-ben megjelentetett reprint második kiadása 2020-ban látottt napvilágot, megújult kivitelben, de változatlan tartalommal.

ISBN 963 85847 7 7. Reprint (1928). Méret: B/6. Terjedelem: 44 oldal. Kivitel: puha fedél, irkatűzés. Illusztráció: magyarázó ábrák.

Ára: 990 Ft.

Vissza