A lovaspálya

2013.12.21 16:36

Pályaépítés, akadályépítés, versenytípusok

Az ugróversenyek növekvő népszerűsége, ugyanakkor a téma magyar nyelvű ismeretterjesztő irodalmának teljes hiánya, s a mindebből fakadó érdeklődés indokolta e könyv kiadását, amely már kétszer is kifogyott a boltok polcairól. Most ismét kapható a sikerkötetté avanzsált lovas szakkönyv.

Csete Gábor: A lovaspálya című munkája minden részletre kiterjedő alapossággal és nagy szakértelemmel dolgozza fel a pályaépítés, akadályépítés témakörét. Külön erénye a kötetnek a bőséges illusztráció, a sok grafika és rajz. A pályarajzok, akadályminták, a részletes szerkezeti-építési rajzok, egyéb szakmai vázlatok és ábrák nagyrészt szövegközi illusztrációként gazdagítják a kötetet. A bevezető fejezet a lovasversenyek részletes bemutató leírásával és a szabályok ismertetésével foglalkozik.
Címszavak a tartalomból: Díjugratás (Versenyszámok típusai. Az akadályok típusai. Hibapontok. Az elbírálás.) Military (Díjlovaglás. terepverseny. Ugrószám.) Hogyan lát a ló? Az ugrás mechanizmusa. A sebesség befolyása a ló vágtaugráshosszára és az ugrással kapcsolatos mozgásokra, ezen keresztül a vonalak és kombinációk közötti távolságokra, az akadályok jellegétől függően. Vágtaugráshossz és iram. Az akadályok közti távolság. A pálya talaja, mérete, területe. A bemelegítőpálya. A tervezés. A pálya vonalvezetése. Az akadályok elhelyezése. Az alapidő. Akadályok és építőelemek. Egyéb tartozékok. Természetes akadályok, dekorációk, kellékek, személyzet, felelősség...

ISBN 963 04 8079 4. Méret: A/5. Terjedelem: 100 oldal. Kivitel: puha fedél, fóliázva, ragasztó kötés. Illusztráció: rendkívül gazdagon (fotókkal, grafikákkal, ábrákkal).

Ára. 1280 Ft.

Vissza