Álomszerű lovas reklám: lóháton a város szívében

2017.07.14 01:33

Ha egy nagyvárosi séta közben valaha elképzelted,  hogy lóháton járod az utcákat és végig vágtatsz a mesés épületek között, akkor most az álmod megelevenedik a Hermés új reklámfilmjében. Tovább és itt a videó is >>>

Vissza

A Hermés egy 19. századi nyeregkészítő vállalkozásból mára igazi luxusmárka lett, ikonikus táskái például az egész világot meghódították. Új reklámjukban visszanyúltak a gyökerekhez: filmjükben egy lovas Párizs központjában nyargal és ugrat lovával a szép felvételeken.

Ha séta közbe valaha elképzelted,  hogy lóháton járod az utcákat és végig vágtatsz mesés épületek között, akkor most az álmod megelevenedik a Hermés új reklámfilmjében.  Álom ez, hiszen a valóságban sajnos lehetetlen a város szívében csak úgy vágtatni a macskaköves utcákon és tereken, felkaptatni lépcsőkön meredek lépcsőkön. Ám most megvalósul az álom: a film elénk varázsolja, milyen is volna lóháton nyargalni Párizs szívén. Simon Deleste francia díjugrató lovas egy pompás fekete lóval nyargal át a városon és ugrat át olyan városias akadályokat, mint a parkban összetolt székek vagy az út szélén parkoló motorbiciklik. A szépen komponált jelenetek harmóniája, a ritmus és az összhang magával ragadja a nézőt és egy percre hátára veszi a fenséges paripa. Jó lenne végtelenre nyújtani ezt az egy percet, hogy minden álmunk beleférjen... De sajnos ez lehetetlen, így hát most is felébredünk. De egy látványos és valósághű álommal így is gazdagabbak lettünk...
A hírdetést a francia AM-PM reklámügynökség készítette. A produkcióhoz a szépséges lovat Mario Luraschi neves olasz tréner adta, aki elsősorban filmekhez és lovas színházi produkciókhoz képez lovakat.

A jól sikerült lovas reklám kapcsán pár szót megérdemel a megrendelő. Már csak azért is, mert a francia cég annak idején lovas vállalkozásként indult.

  • A Hermes rövid története:

Thierry Hermès 1837-ben alapította nyeregkészítő vállalkozását Párizsban, aminek célja a felsőbbrendű európaik kiszolgálása volt. A legkiválóbb minőségű hevedereket és kantárokat gyártották akkoriban. Később fia, Charles-Émile Hermès vette át az üzlet vezetését, aki azt 1880-ban átköltöztette a 24 rue du Faubourg Saint-Honoré-ra, ami máig is műhelyként és a divatház központjaként funkcionál. Az ő nevéhez köthető az első táska gyártásának ötlete is, ugyanis 1900-ban kifejezetten lovasok számára tervezett ilyen darabokat. Ettől kezdve folyamatosan bővült a kínálat, bőr ruházat, kiegészítők, nyakkendők, parfümök és strandtörülközők. Újabb boltokat nyitottak a francia fővárosban, illetve az Amerikai Egyesült Államokban is, emellett ők használtak elsőként cipzárt Franciaországban termékeik elkészítéséhez. Meddig jutottak és hol tartanak? Ma a Hermès ikonikus táskái már messziről felismerhetők. Letisztult, egyszerű forma, ami az egész világot meghódította és kreációik a legünnepeltebb színésznők neveit viselik.