Bence Balázs a Lovastorna Világkupa döntőjében

2018.03.29 21:33

A Lovasakadémia SC és a Kaposvári Egyetem fiatal sportolója Bence Balázs idei teljesítményével ismét kiérdemelte a részvételt a Lovastorna hat legjobb versenyzőjének dortmundi döntőjében. Az elmúlt évekkel ellentétben azonban ezúttal saját lóval vágott neki a döntő küzdelmeinek.
Vissza
A rövid, három hónapos felkészülési időnek, valamint Land Gold nevű négylábú társának első nemzetközi versenyének eredményeképpen ezúttal a háromnapos versenysorozat teljesítménye a hatodik helyre volt elegendő.
 
Balázs idei felkészülésében mérföldkőnek számít az új, EDDIG CSAK DÍJLOVAGLÁSBAN SZEREPLŐ LOVÁVAL elért eredménye. Edzőjével, Villányi Krisztinával a tudatos, kemény munkának köszönhetően versenynapról-versenynapra még nem hibátlan, de egyre meggyőzőbb és magabiztosabb teljesítményt nyújtottak. Balázs örömmel konstatálta, hogy lova egyre inkább kezd hozzászokni a Lovastorna neki még kicsit szokatlan közegéhez és bizakodva várja a folytatást.
 
A nemzetközi élmezőny legjobb hat versenyzője között szerepelni a lovassportok között kiemelkedő helyen szereplő Lovastornán mindenképp óriási eredmény.
Bence Balázs évről-évre kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően pedig a magyar zászlónak mondhatni már-már bérelt helye van a hat nemzet lobogói között.
Ami a már korábban említett folytatást illeti, természetesen nincs megállás. Rövid pihenőt követően a Villányi Krisztina, Bence Balázs, valamint Land Gold alkotta hármas megkezdi a felkészülést a „lovassportok világünnepére”, a CHIO Aachen-re, majd pedig a tengerentúlon megrendezésre kerülő Lovas Világjátékokra.
A március 25-i döntő végeredménye:
 
1. Jannis Drewell (Németország) 8.806 pont
2. Clement Taillez (Franciaország) 8.734 pont
3. Viktor Brüsewitz (Németország) 8.680 pon
4. Jannik Heiland (Németország) 8.672 pont
5. Lukas Heppler (Svájc) 8.508 pont
6. Bence Balázs (Magyarország) 5.775 pont
  • Lovas Diadal Live TV sajtóközlemény