Ebtenyésztés (Kedvezménnyel!)

2017.06.20 17:45

Kézikönyv ebtenyésztők, vadászok és ebkedvelők számára. Száz éve született meg az első magyar nyelvű kutyás könyv, amely megvetette az alapjait a honi ebtenyésztésnek, a kutyák sportszerű tartásának és nevelésének. Szerzője az állattenyésztés és orvoslás, valamint az állattartás neves magyar tudósa >>>

Vissza

Monostori Károly: Ebtenyésztés című munkáját máig idézik az utódok, alapvetései nem évültek el, gyakran hivatkoznak rá tenyésztők, kutyakiképzők és állatorvosok egyaránt. Munkásságát a lótenyésztésben és a lovas szakirodalomban végzett szerteágazó szakírói tevékenysége koronázta meg, de a háromezredik szakmunkájaként megalkotott Ebtenyésztés című kötetével a kutyások megbecsülését is örökre kivívta.

A kutya természetrajzi, bonc- és élettani s küllemtani leírása, fajtái, szaporítása, felnevelése, táplálása, gondozása, tanítása, használása és fontosabb hibáinak és betegségeinek orvoslása. A szerző által ebben az egy mondatban összefoglalt tartalmi ismertető is jelzi a könyv rendkívüli sokoldalúságát. Az illusztrációként felvonultatott száz ábra és kép is Monostori Károly alapos munkáját dicséri.
A szakmai-történeti és nyelvi-stiláris szempontból is rendkívül érdekes ér értékes mű tartalmáról és szerkezetéről később még tájékoztatjuk az érdeklődőket. Most csak egy rövid részletet idézünk a szerzőtől, melyben indokolja a könyv megírásának szükségességét és vázolja annak célját.

  • „Egyes ebkedvelőktől, vadászemberektől s újabban néhány szakértelmesebb kutyatenyésztőtől eltekintve, náluk fogalmuk sincs az ebtartóknak ez állat felől sem állattanilag, sem fajtanilag, sem tenyésztéstanilag s ez az oka, hogy ebjeink jelentékeny része nem csak hogy teljesen haszontalan, hanem egyben értéktelen is, mert nem értjük a módját a szemre is tetszetős, szolgálatra is alkalmas fajták megválasztásának, szaporításának s tökéletesbítésének, mint érti sok más nemzet..."

Monostori Károly különleges és értékes szakkönyve kapható reprint kiadásban. A százéves könyv nagyon ritka eredeti példányai évtizedek óta a régiségkereskedők és antikváriumok slágertermékei közé tartoznak. A reprint kiadással a kutyás társadalom széles körében szeretnénk megismertetni ezt a könyvritkaságot. A napjainkban is hasznos szakmai ismeretek mellett fajtatörténeti szempontból is különleges Monostori Károly munkája. A híres mű a 19. század végének nyelvezetével íródott, így aztán nyelvi-stiláris szempontból is csemegének számít.

ISBN 978 963 88776 1 1. Méret: A/5. Terjedelem: 196 old + borító. Kivitel: puha fedél, ragasztó kötés, elegáns matt fóliával fóliázva.

Ára 2890 forint.

A régi-új könyv iránt érdeklődők számára igyekszünk pénztárcát kímélő vásárlási megoldást kínálni: a kiadónktól közvetlenül megrendelt példányokat minden esetben postaköltség nélkül küldjük. A kedvezményeket a következőkben foglaljuk össze, hogy mindenki kiválaszthassa a számára legkedvezőbbet. Kutyás közösségek, baráti társaságok különösen kedvező feltételekkel juthatnak a könyvhöz, ha vásárláskor többen összeállnak és együtt rendelik meg:

  • 1 példány:       postaköltség nélkül.
  • 2 példány:       postaköltség nélkül és 10% kedvezménnyel.
  • 3-4 példány:    postaköltség nélkül és 20% kedvezménnyel.
  • 5 példánytól:   postaköltség nélkül és 30% kedvezménnyel.

A könyv címoldala, tartalomjegyzéke és néhány belső oldala

/album/a-konyv-cimoldala/ebteny-borito-jpg1/ /album/a-konyv-cimoldala/a003-jpg1/ /album/a-konyv-cimoldala/a004-jpg/ /album/a-konyv-cimoldala/a005-jpg/ /album/a-konyv-cimoldala/a006-jpg/ /album/a-konyv-cimoldala/a063-jpg/ /album/a-konyv-cimoldala/a072-jpg/ /album/a-konyv-cimoldala/a084-jpg/ /album/a-konyv-cimoldala/a093-jpg/ /album/a-konyv-cimoldala/a116-jpg/