Hollywood kontra Nemzeti Lovasszínház

2017.09.22 23:52
Perrel fenyegették Pintér Tibor Nemzeti Lovasszínházát, mert jogtalanul használták a Zorro nevet. A fenyegető levél egyenesen Hollywoodból, az Antonio Banderas-féle Zorro-film ügyvédeitől érkezett >>>

Perrel fenyegették Pintér Tibor Nemzeti Lovasszínházát, mert jogtalanul használták a Zorro nevet. A fenyegető levél egyenesen Hollywoodból, az Antonio Banderas-féle Zorro-film ügyvédeitől érkezett >>>

Vissza
Az Antonio Banderas-féle Zorro-film ügyvédei több tízmillió forintnyi összeget kértek Pintér Tibor produkciójától a cím, illetve a filmben szereplő nevek használatáért.
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
 
- Gyanútlanul feltettük a honlapunkra az új produkciót, egy álarcos fotót, és kiírtuk persze a Zorro nevet is. Nagyjából egy hete lehetett fenn az oldalunkon, amikor jött a hollywoodi ügyvédi irodától a fenyegetőlevél, hogy beperelnek, ha nem vesszük le. Felajánlották, hogy 120 ezer dollárért, nagyjából harmincmillió forintért használhatjuk a nevet egy évig. Nagyon kellemetlenül ért a dolog, mert ezzel a darabbal kezdjük az idei évadot, és nagyon számítottunk rá, hogy minden rendben lesz. Innentől kezdve egy elég kellemetlen levelezés kezdődött - mondta a Borsnak Pintér Tibor.
Végül kénytelenek voltak megváltoztatni a címet: Zorro helyett A fe­kete álarcos lovag lett a darab címe.
- De nekik ez sem volt elég. Meg kellett változtatni a szereplők nevét is. Nem lehetett benne Don Diego, Elena, se Garcia. Aztán az álarcba kötöttek bele. Azt sem akarták engedni. Erre visszaírtuk, hogy több ország folklórjában, történelmében is szerepeltek álarcos lovasok. Létezett Facia Negra, ott az Operaház Fantomja, és itt van a mi Rózsa Sándorunk is. Erre nagynehezen belementek, így maradhatott az álarc  - nyilatkozta a Nemzeti Lovasszínház igazgatója.
Papadimitriu Athina és Pintér Tibor – Zorro helyett – A fekete álarcos főszereplői © Czerkl Gábor
 
A kisebb botránnyal induló produkció bemutatója október 13-án lesz. Emellett még három nagyszabású lovasmusical lesz látható az idén. Az egyik Zámbó Jimmynek állít emléket, aki jövőre lenne 60 éves. A másik Kincsemről szól, melyben a film készítőivel dolgozik együtt a  színházi produkció. A harmadik Sissyről emlékezik meg.