Iskolai lovas oktatás Simonpusztán

2018.03.02 22:34
Elkészült a Simonpusztai Lovaspark új, fedett lovaglócsarnoka. Mostantól az új épületben gyakorolhatnak a kezdő lovasok, a következő tanévtől pedig a környékbeli iskolások számára is nyitott a lovarda.
Vissza
Az iskolai képzésben megvalósítandó lovas oktatás része a Kincsem – Nemzeti Lovas Programnak, amelynek célja, hogy a gyerekek szervezett keretek között ismerkedhessenek meg a természettel, a lovaglás alapjaival és a lovas világgal.
 
Megteremtődik az esélyegyenlőség a lovas oktatásban, hiszen minden iskolás gyermek számára lehetővé teszik a lovaglást. Népszerűsítik és terjesztik a lovassportot a szervezett oktatás keretein belül, alkalomadtán a Nemzeti Lovas Program mintabázisaként is.
Lovaglócsarnokot avattak a Simonpusztai Lovasparkban
 
A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület tavalyi megalapításakor a legfontosabb kitűzött cél az iskolai lovas oktatás népszerűsítése és az esélyegyenlőség megteremtése. Kidolgoznak és akkreditáltatnak egy olyan képzési rendszert, amely az egyes korosztályok képességeihez és az iskolai testnevelésórák időkereteihez vagy délutáni foglalkozásokhoz egyaránt igazodik. Ilyenformán alkalmas lesz arra, hogy az ország bármely pontján megteremtse az iskolai lovas oktatás elméleti kereteit. Az egyesület előzetes felkészítő képzéseket is szervez a bekapcsolódó, de lovas tapasztalat nélküli tanárok részére.
 
A mintaprojekt helyszíne a Simonpusztai Lovaspark. Az egyesület által kidolgozásra kerülő komplex oktatási rendszer elsőként itt vizsgázhat majd a gyakorlatban.