Rendőr kinézetű lovasok a lovaglás biztonságáért

2017.10.10 12:58

POLICE helyett a POLITE, vagyis a „rendőrség" helyett az „udvarias" szó került ugyanazzal a betűtípussal a rendőrök öltözetéhez hasonló viseletre egy brit hölgy ötlete nyomán. Mindezt a lovasok biztonságáért találta ki a kis csapat. A terv működik: az autósok lelassulnak, többen azonban berzenkednek az átverés miatt >>>

Vissza

Penarth, Egyesült Királyság - Amikor a brit Jocelle Lovelle tinédzser lánya lovas balesetet szenvedett egy agresszív autós miatt, a hölgy elhatározta, kitalál valamit lovas társai biztonságának növelése érdekében. Megszületett az ötlet és a megvalósítás nyomán azóta a rendőrökéhez hasonló és azon ránézésre ugyanolyan feliratú mellényben lovagolnak a környékbeli lovasok. Az autósok óvatosabbak lettek, azonban nem egyformán viselik az átverést. A többség mosolyog rajta és elfogadja, van azonban egy kisebbség, akik szerint nem fair a dolog.

Lovelle és barátai a látványos és megtévesztő mellények és nyeregfeliratok mellett még a testkamerának látszó készüléket is viselnek. Szerintük semmi sem tiltja azt, hogy biztonságuk érdekében hasonlítani akarnak a lovas rendőrökre.

A terv tehát működik, drasztikusan lelassul a lovasok környezetében a forgalom, biztonságosabban a haladhatnak.
- A többség mosolyog, amikor elhaladnak mellettünk és észreveszik, hogy nem közúti ellenőrzésről van szó, hiszen nem is rendőrök vagyunk. Persze vannak, akik morgolódnak és nehezen viselik az átverést  - számolt be tapasztalatáról Lovelle, az ötletgazda lovas hölgy.

Amennyiben feljelentés születik és hivatalos útra kerül az újítás, akkor bizony nem lesz könnyű dolga az innovatív lovas csapatnak, ugyanis az Egyesült Királyságban tilos, ha valaki hivatalos személynek adja ki magát. A jogsértés miatt bírság, majd legfeljebb hat nónapig terjedő szabadásvesztés is kiszabható.
A majdnem rendőr lovasok

  • Forrás és képek: Daily Mail