Több ezer ló van életveszélyben Texasban

2017.09.01 18:53

Kétmillió embernek kellett elhagynia otthonát Texasban a Harvey Hurrican tombolása miatt. Eközben több ezer ló is életveszélybe került a térségben a hatalmas áradás nyomán. Sok helyen nem sikerült időben elszállítani a lovakat a veszélyeztetett területekről, így aztán ezrével rekedtek az állatok az árvízzel súlytott körzetekben >>>

Vissza

A víz által elsodort lovak a legtöbbször nem azonnal esnek áldozatul még ebben a rendkívül súlyos a természeti katasztrófában sem.

A közben szerzett sérülések a nagy vízben és a szennyezett környezetben hamar elfertőződnek és súlyos megbetegedéseket okoznak, valósággal megtizedelik a legyengült állatokat. A hatalmas víztömeg mérgező hulladékot, vegyi anyagokat és szennyvízet sodor magával és ez jelenti az igazi veszélyt a sérült állatokra.

Egyelőre nem ismertek veszteségek, de ismerve a 2016. szeptemberében, Luisianaban történt árvíz súlyos következményeit, nem sok jóra lehet számítani. Mindenesetre a mentés gőzerővel folyik, igyekeznek minimalizálni a veszteséget és az állatok szenvedését.

A helyzet súlyosságát, a komoly veszélyt és ezzel együtt azt, hogy mire lehet számítani most Texasban, jól illusztrálják a tavalyi hasonló (Luisianában történt) árvíz után készült alábbi szomorú képek: