Többen lovagolnak a Kincsem film miatt - Álom a lovardában

2017.06.24 23:41

Töb­ben jár­nak lo­va­golni a Kin­csem miatt. Óriási a sikere minden idők legdrágább magyar filmjének. Ráadásul ennek következtében megnőtt az érdeklődés a lovagolás iránt. Így aztán a lovassport is egyre jobban előtűnik a homályból, ráadásul az egyik lovardában még a film szereplőjével is találkozhatunk: a kis bu­da­pesti lo­var­dá­ban egy sze­le­tet kap­hat­nak a film­ből a lo­va­sok…

Álom és gazdája, Szabó Fruzsina.

Fotó: Keller Mátyás

Vissza

Nyíregyházáról érkezett a 10. kerületi lovardába a 6 éves angol telivér kanca!A lovat hatalmas lelkesedéssel fogadták a vendégek, akik szerencsére egyre többen vannak. Amint híre ment, hogy itt van Álom, aki szerepelt a Kincsemben, mindenki az ő hátán szeretne ülni.

"Borzasztóan lelkesek a lovasaink, akik most negyvenen-ötvenen vannak. Egy hónapja érkezett hozzánk Álom, a forgatás után kis szünetet tartott, de hamarosan már ráülhetnek a tapasztaltabbak. Az a jó a lovaglásban, hogy bármikor el lehet kezdeni, hároméves kortól, akár kilencvenkilenc éves korig, akár a nulláról is" – mondta  a 25 éves Fruzsi, aki okleveles lovas sportoktató és a Cseresznyevirág Lovarda vezetője.

Fruzsi azt is elárulta, az alapokat meg lehet tanulni néhány óra alatt, ezután már szabad száron, azaz segítség nélkül, önállóan lehet lovagolni, ami rendkívül izgalmas, felszabadító, és megnyugtatja az embert. Nem véletlen, hogy terápiákban is használják őket. Fruzsi is arra készül, hogy még több erre alkalmas lóval bővíti a gárdát.

A szülők visszajelzése pedig egyértelműen pozitív: nyugodtabbak a gyerekek, és koncentrálni is megtanítja őket. Sőt, óvodás és iskolás csoportok is megkeresik őket, az iskolások pedig még a tornaórát is kiválthatják azzal, ha elmennek lovagolni.

A fővároson kívülre is eljutott a Kincsem-film sikere, ezzel együtt felkerekedtek több helyen is, hogy megismerjék a lovaglásban rejlő örömöt, vagy épp kihívást.

 "A bemutatót követő napokban hirtelen megnőtt az érdeklődés a lovaglás iránt, szinte egész nap csörgött a telefonunk. Általában kisgyerekes családok jelentkeznek, a premier óta viszont középkorú párok is járnak hozzánk. Tavasszal mindig több a tanulni vágyó, a Kincsemnek köszönhetően viszont valóságos lovaglási láz tört ki, aminek persze nagyon örülünk" - árulta el Horváth Gabriella, a csomádi Határranch Rendezvény és Lovas Központ egyik vezetője.

A filmben összesen 97 lóval forgattak, ebből Kincsemet hat alakítja, hiszen az állatoknak különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Mivel a legyőzhetetlen kanca egy csillagot viselt a homlokán, ezért szükség volt „lósminkesre” is. A forgatás során 8 tonna zab és lótáp fogyott el.

Álmot, a 10.kerületi lovarda sztárját a filmben a baden-badeni verseny jelenetében láthatjuk, a döntetlen futam után, a barrier mögött szemből tűnik fel.

  • Fotó: Keller Mátyás
  • Forrás: Ripost