Ajándék terápiás ló az iskolának

2017.07.01 22:19

Terápiás lovat adományozott a Hódmezővásárhelyi Rotary Club az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola számára. Az átadót június 30-án, pénteken tartották aDél-Alföldi Lovasudvarban >>>

Vissza

A Rotary Club képviseletében a leköszönő országos és hódmezővásárhelyi, valamint az aktuális kormányzók délután fél 5-kor indultak lovaskocsijukon a Lovasudvarba. A helyi klubtagok már kint várták az érkezésüket, időtöltésképp pedig megnézték a terápiás lovakat, valamint az Aranyossy-s tanárok és diákok körbevezették őket a helyszínen.

Az ünnepélyes átadón Kissné Hatvani Erika gyógypedagógus, terapeuta köszönte meg a jótékony segítséget.

"Az Aranyossy Ágoston Általános Iskola alapítványának eddig két lova volt, egy 30 éves wales póni kanca, és a másik lovunk sem fiatal már. Régóta fogalmazódik a gondolat, hogy szükségünk lenne egy terápiás lóra, amelyik egy kicsit köztes állapot: se nem póni, se nem nagy ló. Szelli marmagassága, és stabilitása megfelel annak, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket megfelelően tudjuk lovagoltatni." - tudtuk meg a terapeutától.

Ahhoz, hogy egy ló alkalmas legyen terápiás jellegű lovaglásra kiképzésre van szüksége, amit várhatóan Szelli nyár végére már le is tesz.

"Az  Aranyossy Ágoston Iskola immáron két éve kereste meg a Hódmezővásárhelyi Rotary Clubot, hogy a lovuk lassan nyugdíjas korba lép, és szeretnének támogatást kapni. Mi összeültünk és úgy döntöttünk, hogy nem csak támogatjuk őket, hanem meg is vesszük nekik a következő terápiás lovat. Megtekintettük az iskola munkásságát, és azt tudom mondani, hogy a lehető legjobb helyre került az adományunk. Ki fogunk járni a Lovasudvarba, és megnézzük majd a gyermekek mosolyait, hiszen nekünk ez a legszebb fizetség." - mondta el a ló átadással kapcsolatban Tompai Attila a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke.

Az ünnepélyes átadó után az iskola tanulói bemutatót tartottak a Rotary club képviselői számára.

A tréninghez hasonló lovaglás után elővezették az adomány lovat Szellit is, aki érdeklődéssel figyelte a sok ismeretlen embert, akik által az Aranyossy-s gyermekek közé kerülhetett a Dél-Alföldi Lovasudvarba.

  • n.j.
  • Forrás: Promenád