Bill Murray fogathajtónak állt Lipicán

2017.06.14 16:28

Világsztárt lát vendégül ezekben a napokban a lipicai lovak névadó települése, a szlovéniai Lipica. Bill Murray, amerikai színész, a komédia nagy mestere láthatóan örömmel barátkozik a lovakkal és a fogathajtással. Ez talán beharangozója a nagy őszi eseménynek: szeptemberben ugyanis a Kobilarna Lipica ad otthont a kettesfogathajtó világbajnokságnak. Addig is képes beszámoló Bill Murray akciódús látogatásáról >>>

Vissza

A híres-nevezetes szlovén lipicai ménes, a Kobilarna Lipica ad otthont az idén szeptember 20-24. között a kettesfogathajtó világbajnokságnak. A nagy  eseményre készülő  lovasbázis ezekben a napokban sem adja alább: Bill Murray filmsztár személyében rangos vendéget, igazi világsztárt látnak vendégül a szlovén lovas bázison. Mindezt  persze illő hírveréssel teszik, amihez szerény eszközeinkkel mi is segítünk, vagyis bemutatjuk a világhírű filmsztár, komédiás lovardai akcióit.

A barátság kialakításának jól bevált, hagyományos módszerét alkalmazva, ízletes falatokkal etette Bill Murray a lovakat. A sárgarépa nemcsak egészséges, hanem barátságot kovácsoló szerepe ezúttal is beigazolódott. (lásd videó is!)
A lovak társasága mindenkit felvidít, különösen igaz ez, ha valamiféle segédhajtói szerepet vállal egy gyors versenyfogaton az ember. Ezt érezhette Bill Murray, amikor  szemmel láthatóan igyeklezett megőrízni egyensúlyát a fogaton. Mindenesetre ez nem afféle színészkedés volt: a filmsztár valóban kóstolót kapott a lovassport élményéből.
A jól sikerült kocsikázás után méltán büszke a színész és érthető, hogy szívesen fényképezkedik a gyünyörű lipicai lovakkal.

A hírek szerint Murry üzleti úton van Szlovéniában. A színész 2013-ban társtulajdonosa lett a Slovenia Vodka cégnek és azóta most először látogatott a délszláv országba. A filmsztár kihasználta az alkalmat és meglátogatta Szlovénia büszkeségét a világhírű lipicai ménest. Megnézett egy lovasoskolai bemutatót, amelyet a Ghostbusters című film zenéjére állítottak össze a lovasok, utalva Murray egykori filmjére. Az amerikai színész keresztelőn is szerepelt, ő lett az idén elsőként született,  Slava nevű kiscsikó keresztapja.

  • Képek: Joc Žnidaršič.
  • Forrás: US Equestrian és lipica.org