„Előző életemben talán ló lehettem"

2017.06.13 22:00

Pintér Tibor színész, énekes, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, rendező és producer. Róla aztán tényleg mindenki tudja, hogy nemcsak nagy barátja a lovaknak, de munkáját és hétköznapjait is megosztja a négylábúakkal. Túlzás nélkül mondhatjuk: Pintér Tibor a lovak vonzásában él. De vajon hogyan vezetett ide az út? >>>

Vissza

- Előző életemben talán ló lehettem – mondta egyszer önmagáról Pintér Tibor musical- és operettszínész, énekes, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, rendező és producer. Róla aztán tényleg mindenki tudja, hogy nemcsak nagy barátja a lovaknak, de munkáját és hétköznapjait is megosztja a négylábúakkal. Túlzás nélkül mondhatjuk: Pintér Tibor a lovak vonzásában él. De vajon hogyan vezetett ide az út? Ezt foglalja röviden össze az alábbiakban a lovas művész.

- Vidéki fiúnak tartom magam, hiszen Veszprémben nevelkedtem. Szüleim mindketten népművelők voltak. Elmondhatom, hogy igazán remek, boldog gyerekkorom volt. Rengeteg verset tanultam, és a szüleim hegedülni taníttattak.  Hamar kiderült azonban, hogy engem egészen más érdekel, mint a zenélés.

- A lovak szeretete felváltotta a hegedűt, így az általános iskola után nem zeneművészeti, hanem állategészségügyi szakközépbe jártam Pápán, ahol meg is pecsételődött a sorsom. A Balatonalmádi hegyoldalon tanultam meg lovagolni. Emlékszem, olyan 6-7 éves lehettem, amikor életemben először ültem lóháton, és már akkor éreztem, hogy ez mennyire fantasztikus dolog: ez vagyok én, ezt kerestem. Szóval megtaláltam önmagamat.

- Azt hazudtam egyébként, hogy kitűnően lovagolok, és amikor a szüleim még ebédeltek én fellógtam a lovardába, ahol azt mondtam a lovásznak, hogy jó lovas vagyok. Adtak is egy lovat, és bevitt az erdőbe. Nagy nehezen valahogy aztán visszahoztak a lóval együtt, de akkor már tudtam, hogy ezt fogom csinálni, ez lesz az életem. Olyannyira komolyan gondoltam, hogy kerestem egy olyan szakközépiskolát, ahol volt lovas szakosztály.

- A nagy álmom valóra vált: lovon versenyezhettem a Pápai Lovas Klub színeiben!  Azt azért hozzá kell tennem, hogy a tehénfejés és egyéb mezőgazdasági munkák elvégzése nem volt a szívem csücske, de mégis megcsináltam azokat is, és mezőgazdász lettem. Közben indultam a Ki mit tud?-on, Veszprém megyében, ahol a versmondást is, és az éneklést is megnyertem. Aztán elsőre felvettek a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol Szinetár Miklós osztályába jártam. Ekkor már egyértelmű volt, hogy színész leszek...

  • Forrás: Nemzeti Lovas Színház blogja