Lovas terápia az iskolakezdésre Debrecenben + VIDEÓ!

2018.01.29 23:18

Az Epreskerti Általános Iskolában most lovas tréninggel készítik fel az óvodásokat az iskolakezdésre > >> 

Vissza
Lelkesen jelentkeznek a gyerekek, hogy ők lehessenek a következők, akik felülnek Sárikára. Az Epreskerti Általános Iskolában péntek délután óvodásoknak tartottak felkészítő lovastréninget. A kezdeményezést a leendő kisiskolások szülei is örömmel fogadták.
 
A ló hátán ülve a kicsik különböző mozgáskoordinációs feladatokat hajtottak végre. De volt, aki a feladatok mellett szerette volna jobban megismerni Sárikát. A lovas tréning a személyiség fejlődésre is jótékony hatással van. Emellett fejleszti az egyensúlyérzéket és a figyelemkoncentrációt  is.
- Szociális éretlenséget is lehet vele kezelni, és szociális kapcsolatot fejleszteni, ugyanis egy olyasfajta kapcsolat alakul ki a ló lovas és tréner között, ami igazából nehezen érhető el másik állatfajtával - mondta Rádácsiné Baráth Angéla, az Epreskerti Általános Iskola fejlesztőpedagógusa.
 
Ez a lehetőség nem csak az óvodásoknak hanem az iskola tanulóinak is segítséget ad abban, hogy zökkenőmentesen végezhessék tanulmányaikat. Az iskola vezetői szeretnék ha tavasztól rendszeresen lennének lovas foglalkozások.