Népszerű rendőrlóból terápiás ló lett.

2017.07.05 12:17

Harvest mostanáig népszerű belvárosi rendőrlóként dolgozott. Most visszavonul  és vidékre költözik, ám nyugdíjasként sem tétlenkedik: terápiás lóként ezután is az emberek szolgálatában marad >>>

Vissza

Harvest tizenhat esztendeig teljesített szolgálatot rendőrlóként. Az évek alatt megszokott és kedvelt látvány volt a termetes négylábú járőr Seattle belvárosában. Az elegáns ló a brit Clydesdale és az amerikai Quarter Horse fajta keveréke. Harvest társa a rendfenntartó munkábvan 2001 óta Mark Wubbena rendőrtiszt volt. Naponta együtt járták az utcákat és gyűjtöttek újabb és újabb ismerősöket, barátokat.
- Harvest valóban nagyon népszerű a városban - nyilatkota a kétlábú társ, Wubbena. - Nem tudom pontosan miért, de mindenki azonnal megkedvelte. Talán a feje, a szeme, esetleg kimagasló termete ragadta meg az emberek többségének a figyelmét. Remek társ volt, jól megértettük egymást, szinte kitalálta a gondolataimat és mindenben segített. Jót lovagoltunk együtt, az biztos. Hiányozni fog...
Harvest tehát rajongót szerzett a jó másfél évtized alatt: a belvárosban lakók, az irodák és üzetek alkalmazottai mind kedvelték. Így aztán nem csoda, hogy utolsó munkanapján szép számban gyűltek össze az emberek és egész tömeg búcsúztatta a visszavonuló kedvencet. A hosszú és kitartó munka után Harvest rászolgált eg kis nyugalomra, amely egyenlőre még aktív pihenés lesz a számára, amolyan nyugdíjas elfoglaltság.
A városi nyüzsgés után egy kis vidéki élet várja a leköszönő rendőrlovat: a Washington állambeli Redmond külvárosában egy 17 hektáros farmra kerül. Itt egy lovas terápiával foglalkozó központban lesz Harvest új otthona és munkahelye. Ezután tehát az egészségügyi okokból rászoruló gyerekek és felnőttek gyógylovagoltatásában vesz részt a rendőri szolgálattól visszavonult ló. Ha az utcán ennyire népszerű volt, bizonyára a terápiás lovaglásban is sok örömet szerez a vendégeknek.
A hirtelen változást bizonyára megkönnyíti Harvest számára, hogy a lovas központban együtt dolgozhat régi cimborájával. Ugyanis egy régi barátja, a Blaze nevű herélt Pint (Amerikai foltos ló) öt éve került a rendőrségtől a lovas terápiás központba.

  • Leslie Potter
  • Forrás Horse channel