Viggo Mortensent megtalálták a lovas szerepek

2017.05.11 17:44

A népszerű filmsztár a Gyűrűk ura trilógiában és a Hidalgó - A Tűz óceánja című filmben is bizonyította, hogy nagyszerűen lovagol. A lovak őszinte szeretetét pedig saját lovai igazolják >>>

Vissza

Viggo Mortensen a Gyűrűk Ura című trilógiában Aragon, a Hidalgó - A tűz óceánja című kalandfilmben pedig Frank Hopkins szerepét játszotta nagy sikerrel. Mindkét alakítás során bizonyította lovas tudását. A lovak őszinte szeretetét pedig azzal igazolta a filmsztár, hogy saját lovakat tart és egy lovas fotóalbumot is megjelentetett The Horse is  Good címmel.
A Gyűrűk ura készítésekor olyan erős kötelék alakult ki Viggo és filmbeli lova Eurayus között, hogy a forgatás után megvette a négylábút.
- Hamar megkedveltük egymást, megtaláltuk a közös hangot. Ez a ló ugyanúgy élvezte a forgatás minden percét, mit én. Rendkívüli módon azonosult szerepével, alkalmazkodott a legnehezebb körülményekhez is - emlékszik vissza a színész.
A Hidalgo - A tűz óceánja című kalandfilm forgatásának végén Viggo Mortensen megvette T.J. -t, a filmbéli lovát, mivel ezt a kis termetű musztáng mént is igencsak megkedvelte.
- Nagyon erős egyéniség, kiváló adottságokkal rendelkezik, rendkívül gyorsan tanul, intelligens és ahhoz képest, hogy fiú, nagyon nyugodt természetű, könnyen kezelhető...
Viggo, a lovak nagy barátja, szenvedélyes lovas és azt mondják róla: a lovas jelenetek nagy részét kaszkadőrök nélkül forgatta.
- Sok jelenetben én magam lovagolok, de ebben számomra nincs semmi különös. Bár nagyon keményen dolgoztunk Rex Peterson edzővel és Mike Watson kaszkadőrrel, valamint a lovakkal. Gyerekkoromban sokat lovagoltam, úgyhogy nem riadtam vissza a nehezebb feladatoktól, a veszélyesebb jelenetektől sem. Azt hiszem, a producerek néha leizzadtak felvétel közben, de kockáztatni kellett, hogy filmre vigyenek olyan epizódokat, amelyeket másként, például digitális átírással nem lehetett. Különösen igaz ez olyan filmekre, mint a Tűz óceánja, amely nem modern speciális effektekre épül. Az egyik jelenetben például hosszú percekig vágás nélkül lehet követni engem, amint lovagolok.
Az ember nem is érti, hogy miként úszta meg komolyabb baleset nélkül a forgatást.
- Szerencsém volt, nem voltak nagy eséseim. A legveszélyesebb dolog a filmben - egy nyereg nélküli lovagláson kívül - a derby indulásának felvétele volt. Rex Petersonnak rémálmai voltak a jelenet miatt, de utána egészen megkönnyebbült. Száz mén eleresztése elég nagy felfordulást okozott, mert a lovak időközben megvadultak...

  • Forrás: Lóbarátok magazin

Viggo Mortensen a lóbarát filmsztár

/album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/a15-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/viggo-mortensen-recording-artists-and-groups-photo-u7-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/a33-png/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/a3686cf1a9d721f87425a8d22dc97305f-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/a32024d2c00cf0f5053368071fc1dab1f-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/aragorn-and-horse-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/army-the-lord-of-the-rings-aragorn-viggo-mortensen-the-return-of-the-king-horseback-riding-1920x1-www-animalhi-com-27-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/brego-2-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/galleryimage-image-681-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/galleryimage-supersize-308-jpg/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/hasufel-jpg1/ /album/viggo-mortensen-a-lobarat-filmsztar/viggo-jpg1/